Pe Insulele Kurile va apărea o bază universală a Flotei Maritime Militare Ruse

0 195

Potrivit declarației senatorului Franz Klintsevich (foto) (prim-vicepreședintele Comitetului pentru apărare și Securitate al Consiliului Federației al Adunării Federale din Rusia), în viitorul apropiat, pe lângă restabilirea rețelei de aerodromuri, vor demara lucrările în vederea creării pe Insulele Kurile a unei mari baze navale universale a Flotei Maritime Militare Ruse apte să primească nave militare de orice clasă.

De fapt, încă în luna februarie curent Sergey Shoygu (ministrul rus al apărării) a făcut publică intenția în vederea plasării pe Insulele Kurile a unei întregi divizii (a bazei de submarine și a sistemelor de rachete de coastă “Bastion” și “Bal”), și nu “împotriva cuiva” anume, ci “exclusiv în scopul protejării teritoriului Federației Ruse”.

De altfel, doar în ultimii ani au fost restaurate două orășele militare, pe insule fiind transportate: un batalion de tancuri “T-80”, sisteme de apărare antiaeriană “Buk”, sisteme moderne de comunicații și de luptă radioelectronică, totodată preconizându-se plasarea celui mai recent armament high-tech (în special, drone de diferite modificări).

La momentul actual, în dotarea unității militare dislocate pe insule deja există: lansatoare BM-21 “Grad”, tunuri de 152 mm. 2С5 “Giatsint-B”, complexe antiaeriene “Strela-10”, instalații antiaeriene autopropulsate “Shilka”, obuziere de 122 milimetri (D-30), arme de câmp BS-3 de 100 mm. și mortiere “Podnos” de 82 mm.

Leave A Reply

Your email address will not be published.