Fiul lui Avakov a fost reținut în Ucraina

0 186

Aleksandr Avakov (foto), fiul ministrului ucrainean de interne, a fost reținut după o percheziție, a declarat ex-consilierul conducătorului MAI de la Kiev, Il’ya Kiva, potrivit căruia, deși asupra tânărului n-au fost găsite obiecte interzise, i s-au confiscat telefoanele și calculatoarele-tabletele.

Urmează trimiterea în instanță a suspectului, privarea de libertate a căruia va oferi posibilitatea manipulării ministrului menționat și capacitatea influențării deciziilor sale, consideră I. Kiva, fără a specifica, însă, deciziile vizate.

Anterior, ministrul a confirmat faptul percheziționării fiului său de către ofițerii Biroului Național Anticorupție de la Kiev, mass-media presupunând existenta raportului de cauzalitate dintre cercetarea făcută la ordinul organelor puterii de stat și investigarea “cazului rucsacurilor tactice” achiziționate de către Ministerul Afacerilor Interne la începutul anului 2015.

Atunci, conducerea MAI a semnat mai multe contracte cu “Dniprovend” SRL, pentru furnizarea a cinci milioane de rucsacuri în valoare totală de 14,5 mln. grivne (echivalentul a peste 31 mln. ruble rusești), și cu Întreprinderea Individuală “Pligachov”, pentru furnizarea unei mii de rucsacuri în valoare totală de 2,1 milioane grivne (echivalentul a 4,5 milioane ruble rusești).

Mai târziu, după apariția informației privind achiziționarea rucsacurilor prin intermediul întreprinderilor legate cu fiul lui Arsen Avakov, reprezentanții organelor de drept au deschis o procedură penală pentru investigarea achiziției.

În ultima zi a lunii octombrie curent, după o pauză lungă, în “cazul rucsacurilor tactice” s-au produs modificări semnificative, dimineața lansându-se informația despre percheziționarea lui Aleksandr Avakov, suspectat de implicare în infracțiuni de corupție.

Ulterior, Biroul Național Anticorupție din Ucraina a confirmat faptul efectuării perchezițiilor în cadrul procedurilor penale privind posibila deturnare de fonduri publice la achiziționarea rucsacurilor pentru Ministerul de Interne.

Conform ultimelor informații, ca urmare a percheziției, pentru suspiciune de delapidare a sumelor specificate au fost reținute trei persoane: fostul viceministru de interne al Ucrainei, reprezentantul companiei câștigătoare a licitației pentru furnizarea rucsacurilor și o altă persoană particulară.

Actualmente, sunt efectuate investigații urgente, stabilindu-se inclusiv alte persoane implicate în această nelegiuire.

Leave A Reply

Your email address will not be published.