Teroristul din New York și-a mărturisit dorința de a ucide cât mai mulți copii

0 214

Uzbecul Saifullo Saipov (foto), în vârstă de 29 ani, autorul actului terorist comis în New York la 31 octombrie curent, a ales această dată, intenționând să profite de Halloween pentru a omorî cât mai mulți copii.

Saipov a comis actul terorist fiind influențat de propaganda organizației “Statul Islamic”: pe lângă intenția plasării simbolurilor teroriste în salonul spitalului unde era internat, alte dovezi elocvente în această privință le reprezintă sutele de fișiere audio și video cu participarea membrilor grupării din telefonul lui și biletul în care jurase credință grupării teroriste menționate găsit în automobil.

La 31 octombrie, aflându-se la volanul unui camion închiriat, Saipov intenționat a lovit câțiva pietoni aflați pe trotuarele newyorkeze, iar apoi s-a ciocnit cu un autobuz școlar care transporta copii cu dizabilități. Strigând “Allahu Akbar!”, bărbatul a ieșit din salon cu arma în mâini și a început să tragă asupra oamenilor, în consecință fiind omorâte 8 și rănite alte 11 persoane.

Un polițist care-și efectua atribuțiile de serviciu în apropiere a deschis focul asupra uzbecului, rânindu-l în abdomen, mai târziu la fața locului fiind găsite un pistol de paintball și o armă pneumatică.

Atacatorul a fost reținut și spitalizat, iar după o intervenție chirurgicală urgentă – plasat sub arest.

Izbirea pietonilor s-a produs în apropierea zgârie-norilor One World Trade Center (construite în apropierea locului situării turnurilor gemene distruse în urma atacurilor teroriste din 11 septembrie 2001).

Asasinul celor 8 persoane aflate pe străzile New York-ului s-a mutat în SUA din Uzbekistan șapte ani în urmă, după câștigarea Cartei Verzi (Green Card) în loterie; a locuit la Florida și Paterson, de unde a și închiriat automobilul cu care a comis actul terorist investigat de către FBI.

Președintele Trump, l-a numit pe Saipov drept o persoană bolnavă și psihic dezechilibrată.

Actele teroriste cu utilizarea autoturismelor au devenit unul dintre principalele instrumente ale “Statului Islamic”. Camionul intrat în mulțimea adunată să vadă salutul în cinstea Zilei Bastiliei (Nisa, 14 iulie 2016) a curmat viețile a 84 persoane, rănind alte 300. Un alt camion, îndreptat înspre mulțime în piața de Crăciun din centrul orașului (Berlin, 19 decembrie 2016) de către tunisianul Anis Amri a omorât 12 persoane, rănind alte aproape 50. Automobilul care a zdrobit populația pe Podul Westminster, în imediata apropiere a parlamentului britanic (Londra, 22 martie 2017) a cauzat decesul a 5 persoane (inclusiv al atacatorului), rănind alte cel puțin 40.

Amenințarea teroristă își face simțită prezența tot mai des, răspândindu-se în tot mai multe zone ale Terrei și alarmând un număr din ce în ce mai mare a populației diferitor state.

Leave A Reply

Your email address will not be published.