Universitatea ”Babeș-Bolyai” a deschis o reprezentanţă in Japonia

0 240

Începând cu această lună, Universitatea “Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca (UBB) are propriul birou la Universitatea din municipiul Kobe, devenind astfel prima instituţie de învăţământ superior din România cu reprezentanţă în Japonia şi, respectiv, în Asia.

Biroul UBB a fost deschis în urma vizitei în “Țara Soarelui Răsare” (26 octombrie – 1 noiembrie 2017) a rectorului UBB, acad. prof. univ. dr. Ioan-Aurel Pop (foto) şi a întâlnirilor renumitului istroric cu preşedintele Universităţii din Kobe, prof. Takeda Hiroshi, cu vicepreşedintele instituției, prof. Inoue Noriyuki, şi cu prof. Yoshii Masahiko.

Reprezentând un nou pas strategic în dezvoltarea internaţională a UBB, deschiderea biroului (care va susţine activităţile interuniversitare, diseminarea de informaţii, atragerea de studenţi, dar şi dezvoltarea colaborărilor pentru cercetări interdisciplinare) atestă recunoaşterea calităţii actului educațional de la Universitatea clujeană.

Intenţionând stabilirea noilor parteneriate strategice de colaborare, dezvoltarea noilor programe de internship pentru studenţi, intensificarea colaborării pe parte academică şi amplificarea cooperării cu firme destinate activităţii de cercetare aplicată, rectorul UBB a vizitat mai multe instituții de învățământ superior din Kobe şi Tokyo.

Situată în “Top 500” în “Shanghai Ranking 2017” (unul dintre cele mai prestigioase clasamente internaţionale ale universităţilor), Universitatea din Kobe (una dintre cele mai vechi și mai mari universități naționale din Japonia, cuprinzând 14 școli postuniversitare și 11 facultăți de licență, deținând circa 16.000 de studenți înscriși în programe universitare și postuniversitare) face parte din cele mai importante universități specializate în cercetarea și educația postuniversitară.

Leave A Reply

Your email address will not be published.