Tănase, căpitanul cu inima roș-albastră

0 220

(Florin Tănase, în meciul câștigat de Steaua în deplasarea de la Botoșani scor 3-0)

Florin Tănase este jucătorul din noua generație care vrea să se impună la Steaua. Căpitan la cea mai titrată echipă de fotbal din România, ”Tase” a căpătat multă încredere și este sigur că echipa roș-albastră va aduce cât de curând noi trofee pentru suporteri.

Cum ai ajuns la Steaua?

Am reușit un sezon foarte bun la Viitorul și când ai evoluții foarte bune automat atragi atenția echipelor cu pretenții mari. Steaua mi-a făcut o ofertă pe care am acceptat-o pe loc, fără sa mă gândesc. Am acceptat să vin aici pentru că Steaua era echipa mea de suflet și spun asta cu toată sinceritatea. Mulți spuneau că este mai bine să aleg o ofertă din străinătate dar am ales să vin aici pentru că un trofeu de campion cu Steaua înseamnă mult pentru cariera oricărui fotbalist dar și o carte de vizită valoroasă care ajută în viitoarea carieră.

Ai avut emoții la prima ta apariție în vestiarul roș-albaștrilor?

Vestiarul Stelei îți dă emoții mari dar colegii m-au primit foarte bine și am reușit să trec peste acest trac. Suporterii au fost și ei fantastici iar în meciurile importante i-am simțit aproape. Steaua înseamnă o echipă de elită iar aici trebuie să te gândești doar la performanță. Nu mi-e teamă!…

Omul care mi-a schimbat viața este Gheorghe Hagi deoarece a reușit să cultive talentul meu, lucru care m-a ajutat enorm în dezvoltarea mea ca fotbalist. Mi-a zis mereu că se poate să ajung un mare fotbalist.

(Florin Tănase în meciul Steaua București-Hapoel Beer Sheva 1-1, în grupele Europa League)

Ce înseamnă Steaua pentru tine?

Cel mai mare club din România și unul dintre cluburile respectate din Europa. Sunt aici pentru victorii și trofee. Avem un public minunat în spate și vrem să-i facem fericiți. Când am semnat cu Steaua l-am sunat pe Bebe, prietenul meu cel mai bun și i-am zis, am semnat, voi fi campion! Anul ăsta nu vreau să ne lăsăm, trebuie să câștigăm titlul de campion.

Sunt un om credincios așa că nu am superstiții. Înainte de fiecare meci spun în gândul meu o rugăciune apoi, la final, îi mulțumesc lui Dumnezeu că suntem toți sănătoși.

Diferența față de Viitorul…

Presiunea mai mare, publicul care umple cel mai mare stadion din țară la partidele importante. Este fantastic să ai lângă tine 40-50.000 de spectatori care te aplaudă și te încurajează. Viitorul a fost echipa care m-a lansat în fotbalul mare, acum Steaua este casa mea și locul unde trebuie să demonstrez că am meritat încrederea celor care m-au dorit aici.

Nu am trimis niciodată acasă vederi din deplasările pe unde am fost. Îi sun pe ai mei, le spun că sunt bine și cred că este suficient. Cea mai frumoasă amintire pe care o pot trimite familiei este medalia de campion. Sper să fie cât mai multe.

Care a fost cel mai greu moment în cariera ta de fotbalist?

Accidentarea mea de la genunchi. Au fost zile foarte grele. M-am rugat în fiecare seară la Dumnezeu să îmi dea sănătate și să mă pot întoarce pe teren. Am făcut o recuperare bună, m-au ajutat mult doctorii, colegii de echipă și cele trei luni departe de terenul de fotbal au trecut mai ușor. Am făcut o promisiune după ce m-am vindecat și va trebui să o respect.

Peste cinci ani mă văd jucând la o echipă puternică din primele trei campionate ale Europei. Sper ca destinul meu să fie unul luminos. Muncesc pentru asta.

(Bucuria golului în meciul Universitatea Craiova-Steaua București 2-5)

Despre ce este vorba?

Am să merg la biserica ori de câte ori îmi permite timpul și am să fac o troiță pentru a mulțumi lui Dumnezeu că sunt sănătos și că mi-a dat șansa să ajung aici. Pentru orice om este importantă sănătatea și liniștea sufletească. Cu multă credință poți să treci peste toate.

Suporterii sunt foarte importanți pentru o echipă de fotbal. Peluza roș-albastră ne ajută mult și sper ca și ei să crească numeric și să devină o forță pe stadioane. Cu ei alături nu ne stă nimeni în cale. Le mulțumesc pentru că au fost alături de noi și aș vrea din tot sufletul să ne bucurăm împreună la final de titlul de campion. Îi aștept la stadion în număr cât mai mare.

Care este antrenorul tău preferat?

(Râde) Pep Guardiola pentru că pe la toate echipele unde a antrenat a reușit să facă performanță și să închege echipe care jucau fotbal frumos, spectaculos. Ar fi cu adevărat fantastic să ajung la un moment dat sub comanda sa.

Probabil că aș fi jucat tenis dacă nu intervenea fotbalul în viața mea. Am citit și am văzut imagini video cu Ilie Năstase. A fost un mare campion și un model pentru sportivii din România.

Care este cel mai frumos stadion pe care ai jucat?

Eu sunt mai sentimental, îmi place acasă, așa că cel mai frumos stadion pe care am jucat este Național Arena. Vreau să joc aici în grupele Ligii Campionilor cu 50.000 de steliști în tribună. Va fi fantastic. Este visul pentru care orice băiat trebuie să se apuce serios de fotbal.

(Duel pentru balon în meciul Lugano-Steaua 1-2 din grupele Europa League)

Vorbeam de emoții la începutul interviului. Ne poți spune care a fost primul cadou primit de tine?

Am primit o minge de fotbal de care nu mă despărțeam. Jucam fotbal pe unde apucam, îmi plăcea enorm. A fost semnul că vor ajunge fotbalist.

Copiii ar trebui să renunțe la jocurile de pe calculator, tablete sau telefoane. Să facă sport, orice sport le place. Dacă sunt serioși și ajung la un club pot ajunge să aibă rezultate frumoase și să se mândrească apoi cu rezultatele lor. Să nu stea în casă, sa facă mișcare pentru sănătatea lor.

Luna preferată pentru Florin Tănase…

Mă fascinează luna decembrie, pentru că are o încărcătură emoțională deosebită pentru mine. Sărbătorile de iarnă sunt poate cele mai așteptate momente de peste an. Este luna în care m-am născut, perioada în care mă pot bucura de vacanță și timpul prețios pe care-l petrec cu familia și prietenii.

Am fost un copil norocos, am avut parte de un început bun de drum în viață și vreau să le mulțumesc tuturor acelora care au fost alături de mine și m-au îndrumat. Este important să îți asculți și să îți respecți profesorii, antrenorii, părinții. Numai așa poți ajunge departe în ceea ce ți-ai propus să faci. Acesta este crezul meu.

Un mesaj pentru suporteri…

Să aibă încredere în noi. După pregătirea de iarnă echipa va arăta din ce în ce mai bine iar în play-off vom fi un adevărat tăvălug. V-am spus, anul ăsta vrem să fim premianți, așa că nu ne lăsăm.

Banderola de căpitan la cea mai mare echipă de fotbal din România mă responsabilizează mult dar îmi dă și foarte multă încredere în mine. Vreau să îmi ajut colegii cât mai mult, să fiu util în fiecare partidă pe care o jucăm. Chiar dacă mă repet, vreau ca publicul și în special Peluza Roș-Albastră să fie alături de noi, să fie al 12-lea jucător și căpitanul care să ne poarte spre victorie.

Leave A Reply

Your email address will not be published.