Steaua, record de goluri în sezonul regulat

0 161

Runda a 25-a, penultima din sezonul regulat, a fost deschisă de meciul de la Mediaş dintre Gaz şi Juventus, partidă la finalul căreia oaspeţii au bifat a doua deplasare consecutivă fără gol primit. A continuat cu duelul dintre FC Voluntari şi CS U Craiova, duel decis de golul lui Bancu, jucător aflat la a 10-a reuşită pe prima scenă (104 jocuri).

Al treilea meci din etapă a oferit şi două goluri spectaculoase, autori Birahima Tandia, cu întâia reuşită în Liga 1 Betano, şi Ronaldo Deaconu, mijlocaşul ilfovenilor reuşind să puncteze pentru a 3-a oară din afara careului, egalându-l la acest capitol pe fostul jucător al Viitorului, Eric de Oliveira. Ziua de sâmbătă s-a încheiat în Gruia, unde CFR a bifat al 17-lea joc fără gol încasat şi a 9-a victorie cu 2-0 (6 acasă – 3 în deplasare).

Duminică, marele derby a fost prefaţat de întâlnirea dintre Poli Timişoara şi CSM Poli Iaşi, partidă câştigată de moldoveni, care au ajuns la 4 succese consecutive, elevii lui Flavius Stoican fiind şi singurii cu maximum de puncte scoase în 2018.

Clasicul fotbalului românesc s-a ridicat la nivelul aşteptărilor, atât în tribune, unde s-a înregistrat recordul sezonului – 32.377 de spectatori, dar şi pe teren, 4 goluri şi o revenire spectaculoasă a “roş-albaştrilor” spre final, când au bifat al 6-lea joc din acest campionat în care au terminat la egalitate, după ce au intrat conduşi la pauză. Totodată, cu cele două reuşite, Steaua a devenit prima echipă care a marcat cel puţin 50 de goluri în sezonul regulat (2015/2016, 2016/2017, 2017/2018), 23 dintre acestea fiind izbutite în ultimele 30 de minute (46 % din totalul golurilor).

Ultimul duel din runda a 25-a s-a disputat la Ovidiu, unde Viitorul, datorită unul joc excepţional prestat de Ianis Hagi, a întors rezultatul şi s-a impus cu 2-1 în faţa celor de la FC Botoşani, care ratează dramatic şansa calificării în play-off. Un alt amănunt statistic interesant de remarcat arată cu dobrogenii nu au pierdut de când banderola este purtată de actualul decar.

Bornele statistice înregistrate în etapa a 25-a:

– Laurenţiu Buş, Cristian Ganea – meciul 100 în Liga 1, Cristian Melinte – meciul 150 pe prima scenă;

– Nicuşor Bancu, golul 10 în Liga 1;

– Primul gol în Liga 1 pentru Birahima Tandia (Juventus) şi Ivan Pesic (Dinamo);

– Kardes Gökhan (Juventus), al 107-lea debutant din ediţia curentă.

Leave A Reply

Your email address will not be published.