Care erau preţurile la alimente şi băuturi pe vremea lui Caragiale

0 283

Un funcţionar inferior (copist) câştiga 100 de lei pe lună.

O pâine de calitatea I (jimblă): 0,60 lei,
Carnea de porc: 0,80 lei ocaua.
Carnea de vacă: 0,90 lei.
Carnea de viţel: 1 leu.
Brânza de burduf: 2,80 lei ocaua.
Caşul: 2 lei.
Caşcavalul de Penteleu: 2,60 lei.
Făina de grâu: 1,40 lei ocaua.
Cartofii: 0,20 lei
Ceapa: 0, 35 lei
Fasolea: 0,35 lei
Mazărea: 0,50 lei.
Un curcan: 4 lei.
O găină: 2 lei.
O gâscă: 3, 50 lei.
Un ou de găină: 0,15 lei.
Crap de mare proaspăt:1 leu ocaua.
Somn proaspăt: 0,80 lei.
Icre de morun: 12 lei ocaua.
Icre de ştiucă: 7 lei.
Vin de Odobeşti vechi: 16 lei vadra.
Vin de Drăgăşani vechi: 18 lei.
Berea: 6 lei vadra.

Reamintim că ocaua avea cca. 1,250 kilograme sau litri, iar vadra conţinea 10 ocale, sau 12,88 litri.

Leave A Reply

Your email address will not be published.