Noaptea dintre ani

0 274

Este frumoasă sărbătoarea Anului Nou civil (pentru că Anul Nou bisericesc este pe 1 septembrie). Dar ce valoare poate avea o astfel de sărbătoare, dacă nu te îndrepți cu mintea spre Dumnezeu? Cine te-a învrednicit să treci cu bine greutățile anului pe care îl lași în urmă? În cine îți pui nădejdea pentru anul în care intri?

Oare când Îl vom accepta pe Dumnezeu în viețile noastre? Oare când va începe să facă parte și Dumnezeu din familia noastră? De câte ori nu ne merg treburile cum am vrea, știm să privim spre cer și să strigăm: “Tatăl nostru Care ești în ceruri, ajută-ne”! Dar în sărbătorile noastre, de ce nu are și Dumnezeu locul Său? Nu mai este Tată atunci? Oare și Domnul Hristos nu Se întristează văzând că El a murit în chinuri pentru niște oameni care Îl ignoră cu desăvârșire? Iată că El Se supără, apoi în amărăciunea Sa Își retrage Harul, adică pe Duhul Sfânt, și noi rămânem fără apărare în fața diavolului! Ne mirăm apoi că încep necazurile peste o țară întreagă.. Dar o țară întreagă Îl disprețuiește pe Dumnezeu. O LUME întreagă..

De aceea măcar noi, cei ce am rămas pe baricadele Sfintei Biserici Ortodoxe, să încheiem anul 2017 slăvindu-L pe Dumnezeul părinților noștri, Care ne-a binecuvântat cu cele necesare vieții noastre de până acum. Să începem Anul Nou slăvindu-L și pe Dumnezeul-Om Iisus Hristos, Mântuitorul nostru, Cel ce iartă greșelile noastre, Cel ce spală întinăciunile noastre cu Scump Sângele Său, Cel ce hrănește sufletele noastre cu Preacinstit Trupul Său, Cel ce este în mijlocul nostru, gata să-Și întindă brațul puternic ori de câte ori strigăm după ajutor. Să-L slăvim pe Duhul Cel Sfânt, Dătătorul de viață, Sfințitorul și Îndumnezeitorul purtătorilor numelui Fiului lui Dumnezeu.

Să slăvim Treimea Cea Deoființă și nedespărțită în noaptea dintre ani, ca binecuvântarea Ei să o primim în veci, amin!

Preotul Sorin Croitoru din Mantova (Italia)

Leave A Reply

Your email address will not be published.