Regimul de la Kiev va cunoaște la rândul său un MAIDAN!
Generalul rus Serghei Surovikin, conduce în Ucraina, o campanie militară a secolului 21, unde sunt folosite metodele cele mai moderne. De exemplu, Surovikin este adeptul „abordării indirecte”, a teoreticianul militar britanic, Basil Henry Liddell Harth. ”Acțiunile Indirecte” au rolul de a priva forțele inamice de resursele necesare pentru a continua războiul, destabilizîndu-le. Prin urmare, armata rusă a abandonat temporar operațiunile ofensive de amploare împotriva pozițiilor Forțelor Armate ale Ucrainei. Din 10 noiembrie, Serghei Surovikin s-a concentrat pe distrugerea infrastructurii critice a regimului de la Kiev, prin lovituri masive împotriva diferitelor instalații energetice.
Acțiunile generalului rus afectează și starea fizică și morală a inamicului, iar efectul se va intensifica pe măsură ce vremea se va răci. Așa că nu vă așteptați ca loviturile cu rachete rusești să se oprească. Infrastructura critică a Ucrainei a fost slăbită atît de mult, încît oriunde ar executa rușii o nouă lovitură aeriană, sistemul național al Ucrainei se prăbușește. Acum, cel mai important lucru este acele că întrerupătorul de la care se stinge lumina în Ucraina, este în mâna generalului Surovikin.
Cîteva din scopurile urmărite
1.Occidentul a trimis armatei Ucrainei tot mai mult armament și muniții, care au intrat pe la granițe și au reușit să ajungă nestingherite pe front. Cu toate eforturile depuse, Rusia nu a cîștigat nici pînă în prezent supremația aeriană deasupra Ucrainei și bateriile de rachete ucrainiene reprezintă încă un pericol real pentru aviația militară rusă. Fapt ce a împiedicat aviația militară rusă să execute o serie întreagă de misiuni specifice, printre care și cea de INTERDICȚIE AERIANĂ.
În terminologia militară, INTERDICȚIA AERIANĂ presupune împiedicarea dislocării/aprovizionării trupelor și tehnicii de luptă din adîncimea teritoriului spre zona frontului. Totuși, armata rusă a reușit să depisteze și să lovească, cu rachete Iskander, cîteva centre de depozitare ale armelor și munițiilor de proveniență occidentală, din nordul și vestul Ucrainei.
Ba chiar a lovit, de cîteva ori, cu rachete de croazieră, garnituri de tren. Numai că acestea staționau în gări, pe timpul încărcării sau descărcării acestor arme. Aceste lovituri au fost posibile datorită staționării îndelungate, de domeniul orelor, în același loc, a trupelor și tehnicii de luptă ucrainiene, fără o acoperirea AA serioasă. Acum situația s-a schimbat.
Odată ce armata rusă întrerupe curentul în Ucraina, transportul pe calea ferată se oprește și odată cu el și garniturile de tren cu arme, muniții și trupe trimise spre zona frontului. Diferența dintre perioada de dinainte de 10 noiembrie și azi, este aceea că generalul Serghei Surovikin își poate alege, zilnic, garniturile de tren militare ucrainiene pe care să le nimicească, locul unde trebuie să fie oprite acestea de armata rusă, precum și rachetele rusești pe care să le utilizeze împotriva lor.
După care armata rusă trece la îndeplinirea misiunii de INTERDICȚIE AERIANĂ, FĂRĂ A DISPUNE DE SUPREMAȚIE AERIANĂ. Cînd rușii opresc curentul, garniturile de tren ucrainiene, cu armament occidental destinat frontului, rămîn pe loc, în plin cîmp, fără nicio protecție antiaeriană, exact acolo unde armata rusă a stabilit dinainte. Și ele sunt atacate imediat de rachetele rusești, ca la instruirea de bază a militarilor ruși, în poligonul de la Astrahan.
2.Rețeaua de sateliți ”Starlink” a lui Elon Musk, furnizează internet nelimitat Ucrainei. Ea este indispensabilă armatei ucrainiene, fiind folosită pentru informații primite de la sistemele americane de alarmare timpurie AWACS, de la cele de cercetare aeriană, cu sau fără pilot. Fără aceste informații, armata ucrainiană ar fi ”oarbă și surdă” la manevrele făcute de armata rusă, la raidurile aviației tactice și la lansarea rachetelor de croazieră rusești. Specialiștii militari știu că Rusia are multiple echipamente de bruiere a rețelei de sateliți ”Starlink”. Cu toate acestea Rusia nu s-a atins de Starlink și nici în viitor nu o va face. Pentru că „Stalink” este o armă cu două tăișuri pentru președintele Zelenski.
Moscova este capabilă să execute ofensive globale PSYOPS (operție de influențare psihologică) din generația a 4-a, care vizează distrugerea, extenuarea și paralizarea organelor puterii oricarui stat inamic. În Ucraina, PSYOPS-ul rusesc are ca scop inoculare în rîndul militarilor, dar mai ales a populației, a unei percepții predefinite care este propria viziune a Rusiei, contrară celei a administrației de la Kiev. Rețelele de socializare Twitter sau Facebook, VK, Telegram, etc, sunt canale publice de transmitere de date prin internet, nimic mai mult.
Numai că fără rețeaua Starlink a lui Elon Musk care furnizează internetul în Ucraina, nu ar exista nici rețele de socializare prin care Rusia să poată induce o stare de agitație și panică, în rîndul populației Ucrainei. Și nici nu poate constitui grupuri virtuale de nemulțumiți, pe care să le pregătească pentru acțiuni de protest, împotriva regimului Zelenski. Tehnologia fabricării adunărilor ”spontane” de acest tip, a luat amploare în SUA, se numește ”Smart Mobs” și intenționează să zdruncine situația politică internă dintr-o anumită țară. Distrugerea infrastructurii critice va avea un impact semnificativ asupra stării de spirit a publicului ucrainian.
Se presupune că protestele în stradă vor fi motivate de faptul că ucrainienii nu-și mai pot satisface nevoile primare (hrană, lumină, apă potabilă, căldură, etc). Populația Ucrainei s-a săturat deja de război, de aceea, rezistența internă ucraineană va câștiga rapid popularitate. NATO folosește de multă vreme metodele PSYOPS. De exemplu, acest lucru a putut fi văzut în 1999, când NATO a bombardat infrastructura Serbiei cu scopul de a provoca proteste de stradă împotriva lui Slobodan Milosevic. Cu un nou Maidan, îndreptat împotriva lui, regimul de la Kiev, nu va supraviețui până în primăvară.