Bătălia pentru resurse și bani naște monștri! Cine face jocurile pe piața financiară mondială?

0 1.000

Autorităţile americane au preluat luni controlul asupra băncii regionale First Republic şi ulterior au revândut cea mai mare parte a activelor către gigantul JPMorgan Chase, acționar la Morgan Stanley care este acționar la Goldman  (important acționar ENEL), în speranţa că astfel vor pune punct unei crize bancare izbucnite în luna martie, transmite AFP.

First Republic, o bancă înfiinţată în 1985 la San Francisco, era supusă unor mari presiuni după ce luna trecută două bănci similare s-au prăbuşit: Silicon Valley Bank şi Signature.

Însă First Republic nu a reuşit să găsească un plan de salvare satisfăcător şi săptămâna trecută a confirmat că numeroşi clienţi au retras depozite de peste 100 de miliarde de dolari în primul trimestru al anului, astfel că acţiunile sale s-au prăbuşit. Vineri, la închiderea bursei, First Republic nu mai valora decât 654 milioane de dolari, faţă de peste 20 de miliarde de dolari la începutul anului.

Dacă în prima fază autorităţile americane păreau reticente la ideea de a salva a treia bancă într-un timp atât de scurt, până la urmă au intervenit şi au solicitat marilor bănci să preia în mod oficial First Republic. Fondul de garantare a depozitelor bancare din SUA (FDIC) şi Trezoreria SUA au solicitat la mijlocul săptămânii trecute mai multor bănci să îşi exprime interesul iar, vineri, câteva din băncile interesate au primit acces la camera de date a First Republic.

Este al doilea cel mai mare faliment bancar din istoria SUA (exceptând prăbuşirea unor băncii de investiţii precum Lehman Brothers) după cel al Washington Mutual în luna septembrie 2008. De menţionat că şi activele Washington Mutual au fost preluate, în ceea mai mare parte, tot de JPMorgan, care sub conducerea directorului general Jamie Dimon a venit de mai multe ori în sprijinul unor bănci în dificultate.

Potrivit termenilor unui acord anunţat luni dimineaţă, JPMorgan (cea mai mare bancă americană) va prelua toate depozitele First Republic precum şi aproape toate activele, astfel că agenţiile bănci îşi vor putea continua activitatea în mod normal.

„Guvernul ne-a invitat, la fel ca şi pe alţii, să intervenim şi noi am făcut acest lucru”, a declarat CEO-ul de la JPMorgan, Jamie Dimon într-un comunicat de presă. Potrivit acestuia, operaţiunea permite „minimalizarea costurilor pentru fondul de garantare a depozitelor bancare”.

Operaţiunea se bazează pe faptul că împrumuturile First Republic trebuie să fie reevaluate în jos iar Autoritatea care se ocupă de garantarea depozitelor bancare (FDIC) a acceptat să preia o parte din pierderi. FDIC estimează că operaţiunea o va costa aproximativ 13 miliarde de dolari, sumă care va proveni din cotizaţiile vărsate de mai multe bănci.

Trezoreria SUA a salutat soluţia găsită şi a subliniat că sistemul bancar american rămâne „sănătos şi rezistent”.

Morgan Stanley (US:MS) are 2773 de proprietari și acționari instituționali care au depus formulare 13D/G sau 13F la Securities Exchange Commission (SEC). Aceste instituții dețin în total 1.626.116.383 de acțiuni. Cei mai mari acționari includ Mitsubishi Ufj Financial Group Inc, State Street Corp, Vanguard Group Inc, BlackRock Inc., Wellington Management Group Llp, Jpmorgan Chase & Co, VTSMX – Vanguard Total Stock Market Index Fund Investor Shares, VFINX – Vanguard 500 Index Fund Investor Shares , Fmr Llc și Capital World Investors. Structura de proprietate instituțională a Morgan Stanley (NYSE:MS) arată pozițiile curente în companie pe instituții și fonduri, precum și cele mai recente modificări ale dimensiunii poziției.

Prețul acțiunii din 2 mai 2023 este de 86,29 / acțiune. Anterior, pe 3 mai 2022, prețul acțiunii era de 83,75/acțiune. Aceasta reprezintă o creștere de 3,03% în perioada respectivă.

Vă spuneam în episoadele trecute că toate aceste companii uriașe fac afaceri fabuloase, schimbă acțiuni prin intermediari, fac tranzzacții, cumpără bănci, influențează burse. Avem dreptate.

Acum să aflăm și informații din culisele sistemului financiar bancar culese din lucrarea MASTER OF CHESS – THE COMPLETE GUIDE TO FINANCIAL MARKET LEADERSHIP FOR ANYONE:

Calea secretă a banilor și activelor țărilor occidentale către Bursele de Valori Indiene și Banca Centrală Indiană

Băncile și Bursele de Valori au dimensiuni și forțe financiare diferite și joacă un rol mai mare și mai important, în funcție de dimensiunea zonei geografice de unde provin activele. Cu cât zona este mai mare, cu atât Băncile de Compensare și Bursele de Valori sunt mai importante.

Burse de valori și divizii financiare atașate acestor Burse de Valori:

a – localnici – care acoperă o anumită zonă dintr-o țară

b – cele care pot acoperi o țară întreagă

c – regional, care tranzacționează titluri de valoare, acțiuni din mai multe țări

d – bănci continentale și burse de valori care au acces la toate activele de pe un continent

e – instituții financiare intercontinentale și globale care tranzacționează prin  trezorerie acțiuni și O.T.C., produse de pe tot globul.

Ca schemă, bursele de valori și băncile care sunt atașate acestor burse de valori pot fi trase după cum urmează:

Aceste Burse de Valori și instituții financiare au fost fondate, finanțate și coordonate în secret de China și aliatul său, India. Dacă China ar fi cumpărat toate bursele din lume, acest lucru ar fi fost considerat un monopol și ar fi fost demascat foarte ușor. Deci, nu ar reuși să țină aceste afaceri în secret, dar grupuri de interese din regiunea China-Tibet reușesc să controleze aceste piețe de valori fără să le dețină in procentaj de 100%.

Astfel, ei au reușit să rămână invizibili de-a lungul secolelor, ascunzându-se în spatele celorlalți acționari și coproprietari. Ideea principală în managementul acestor Burse de Valori și Bănci este că acestea sunt interconectate între ele, două câte două. Așadar, ele devin o rețea în lanț de instituții financiare și prin urmare un lanț global unde totul este controlat cu atenție.

Bursele de Valori si instituțiile financiare aferente acestora sunt infiintate ca societati cu capital social. Interconectarea se realizează prin acționarii acestora. Acţionarii unei Burse de Valori sau Bănci – de pe lângă Bursa – sunt reprezentaţi de membrii consiliului de administraţie.

În cazul Băncii, membrii consiliului de administrație sunt, de fapt, membrii fondatori ai fondului speculativ = administrator de active care administrează banca. Administratorul de active este un nume diferit pentru Banca. Administratorul de active (Clearing Bank) este un fond speculativ (fond închis, societate pe acțiuni = societate anonimă).

Pentru a ține o evidență foarte strictă a acțiunilor cu drept de vot, a acțiunilor fără drept de vot, precum și a multor tipuri de obligațiuni care pot fi convertite în acțiuni cu drept de vot, contul de valori mobiliare al intermediarului E se păstrează chiar în acea Banca Custode ( Clearing Bank) acea fuziune. Astfel, Secret Trust este capabil să cunoască numărul de acțiuni cu drept de vot necesare pentru a se acumula pentru a ajunge la 55% acțiuni cu drept de vot.

Prin fuziunea a 2 bănci de compensare, se realizează o majoritate secretă a puterii de vot în noua bancă de compensare creată. Acest lucru îi va permite să numească majoritatea membrilor consiliului de administrație. Autoritățile de reglementare financiară guvernamentală sunt foarte vigilente pentru a identifica monopolul creat de Bursele de Valori și Băncile de Compensare.

Pentru a evita identificarea, de către Agențiile Guvernamentale de Reglementare, a tuturor acționarilor și a numărului de acțiuni pe care le dețin, acțiunile nu sunt deținute de adevărații proprietari, ci de unii intermediari (Shadow Banks) care predau acțiunile pentru a fi. înregistrată pe un alt nume intermediar: Banca Custode.

Rolul Custodelui

Pe piețele financiare, un custode este orice entitate comercială care deține activele de investiții ale clientului pentru protecție. În mod obișnuit, un custode oferă de asemenea tranzacții comerciale, tranzacții valutare și servicii fiscale.

Deci, structura acționariatului trebuie să fie imposibil de determinat la momentul în care Adunarea Generală a acționarilor alege membrii din consiliul de administrație.În acest scop, au fost inventate multe tipuri de acțiuni, fiecare dintre ele având caracteristici diferite.

Există acțiuni care combină caracteristici ale mai multor tipuri de acțiuni. De exemplu, „cota de preferință cumulativă” poate fi, în același timp, „cota de preferință participantă”. Dacă se creează un amestec de acest tip de acțiuni și aparține mai multor acționari, atunci dreptul lor de vot este foarte greu de identificat. Acțiunile sunt transferate din contul de obligațiuni și garantare în contul de acțiuni, prin conversie.

Folosind această cantitate mare de trucuri, China numește majoritatea membrilor în consiliile de conducere ale tuturor Burselor de Valori și diviziile lor de compensare. Acești membri sunt indieni sau albi din minoritatea LGBT. Minoritatea LGBT este finanțată, gestionată, protejată (și totodată șantajată) în secret de grupuri de interese din regiunea Tibet-China, în toate țările.

Burse de Valori și Bănci:

Paris Bourse

Marché à Terme International de France

Marché des Options Négociables de Paris

Berlin Börse

Frankfurt Börse

Deutsche Börse

London Stock Exchange; London Traded Options Market

Euronext – Liffe

Milan Stock Exchange

Borsa Italiana

Cassa de Compensazione e Garanzia

Mercato dei Titoli di Stato

Brussel Exchange

Amsterdam Exchange

Lisbone Exchange

Zurich Börse

Tokyo Stock Exchange

New York Stock Exchange

Chicago Mercantile Exchange Group

Philadelphia Stock Exchange

Boston Options Exchange

Nasdaq Amex Market Group

Intercontinental Exchange – este în topul preferințelor oamenilor din țările occidentale:

Depository Trust & Clearing Corporation

Depository Trust Company

Global Trade Repository

DTCC Data Repository

DTCC Deriv/ Serv LLC

Derivative Repository PLC

Fixed Income Clearing Corporation

National Securities Clearing Corporation

Alte Burse de Valori parte din lanțul malefic al administratorilor de active:

Indian Stock Exchanges

Indian Clearing Banks

Singapore Stock Exchange

Hong Kong Stock Exchange

Hong Kong Custodian Banks (for Qualified Foreign Institutional Investor)

Leave A Reply

Your email address will not be published.