Bătălia pentru resurse și bani naște monștri!!! Cine deține acțiunile la principalele corporații mondiale!

0 1.152

Așa cum vă spuneam, rețeaua de acționari ale companiilor care gestionează resurse este interesantă, întortocheată și cuprinde o sumedenie de fonduri de investiții numiți și jucători principali în piața financiară mondială. Schimburile de active, tranzacționări, falimentările unor multinaționale și cumpărarea acestora pe sume ridicole sunt câteva din ”pasiunile” acestor coloși financiari.

Crizele bancare vin tot de la ei. Sau din cauza lăcomiei acestora. Întotdeauna își doresc să aibă cât mai mult. În curând vor doi să aibă tot. Absolut tot din lumea afacerilor. Pentru a ne fi mai ușor în a înțelege cum lucrează aceste companii și care este structura după care se ghidează în afaceri vă vom prezenta detalii edificatoare pe care ni le oferă lucrarea MASTER OF CHESS – THE COMPLETE GUIDE TO FINANCIAL MARKET LEADERSHIP FOR ANYONE.

Tipuri de acțiuni:

Acțiuni ordinare

Proprietarul acțiunii ordinare are un vot pentru fiecare acțiune ordinară. Legea permite companiei cu capital social să-și stabilească propriul mod de distribuire a dividendelor.

Deci, practic, se poate observa că băncile de compensare nu plătesc de obicei dividende pentru acțiunile ordinare. Dividendele pentru acțiunile ordinare se plătesc după ce au fost plătite dividendele pentru acțiunile preferențiale.

Acțiuni cu drept de vot (privilegiate) – acestea sunt un tip diferit de acțiuni ordinare care oferă proprietarului două sau mai multe drepturi de vot (o acțiune = două voturi; o acțiune = trei voturi) pentru fiecare acțiune cu drept de vot.

Acțiunile preferențiale – sunt acțiuni care oferă proprietarului anumite avantaje atunci când încasează dividende, dar nu are drept de vot în adunarea generală a acționarilor (o acțiune = zero voturi).Aceste acțiuni preferențiale au un dividend prioritar care se plătește înainte de dividendele acțiunilor ordinare.De exemplu, o acțiune preferențială aduce proprietarului un venit fix de 7% până la 10% (pe an) din valoarea nominală a acțiunii. Dacă profitul corporației emitente este mai mic timp de unul, doi sau trei ani, atunci numai acțiunile preferențiale vor primi dividende. În anii în care se înregistrează un profit mai mare, acțiunea ordinară va primi și dividende (dacă este suficient profit).

Cotă de preferință retractabilă (cotă de preferință re-cumpărabilă)Emitentul acțiunilor poate prevedea o clauză de răscumpărare pentru acțiuni, cu o rată de dividend mare. Dacă societatea emitentă are în vedere o scădere a randamentelor pieței obligațiunilor (ratele dobânzilor) urmată de scăderea dividendului oferit pe piața generală, atunci apare oportunitatea de a atrage capital la o rată mai mică a dividendului. (aceasta este explicația oficială).

Pentru aceasta, corporația folosește clauza de răscumpărare, pentru a retrage aceste acțiuni la un moment dat, la un anumit preț.În realitate, acțiunile preferențiale retractabile sunt acțiuni fără drept de vot care pot fi răscumpărate de corporația emitentă după câțiva ani și transformate în acțiuni de trezorerie și apoi, după o lună, vândute înapoi pe piață investitorilor privați chinezi, ca acțiune ordinară (cota de vot).

Practic, acesta este un truc pentru a transforma acțiunile fără drept de vot în acțiuni cu drept de vot și pentru a le pune la dispoziția intermediarilor coordonați din China.

Acțiuni preferențiale cumulate

Dacă pe parcursul unui an Banca de Compensare care emite acțiuni preferențiale cumulate nu realizează profit, atunci acționarii preferențiali cumulativi nu primesc dividende. Dividendele procentuale anuale se acumulează în anii cu pierderi iar după primul an în care societatea realizează profit, dividendele vor fi plătite cu prioritate (comparativ cu acțiunile ordinare).

Dacă acțiunile preferențiale deținute de investitorii albi occidentali la Băncile de Compensare (Bursele) ar fi acțiuni preferențiale necumulative și pe parcursul unui an Banca de Compensare nu realizează profit, atunci dividendele corespunzătoare acelui an s-ar pierde definitiv. De exemplu, luând în considerare acțiunile preferențiale cumulate, se oferă un venit fix de 9% pe an și pe parcursul a 3 ani Banca de Compensare (Bursa de Valori) face profit zero, dar în al 4-lea an realizează profit suficient, atunci corporația va plăti 36% (9 % x 4 ani) din valoarea nominală a acțiunilor corespunzătoare celor 4 ani.

Astfel, acţionarii occidentali sunt tentaţi să deţină în portofoliu acţiunile preferenţiale cumulate şi pentru al 4-lea an (anul în care adunarea generală a acţionarilor votează membrii consiliului de administraţie). Nu au drept de vot, dar le asigură recuperarea dividendelor în cei 3 ani fără profit.

Pentru liderul suprem din regiunea Tibet-China, scopul este evitarea majorității acțiunilor cu drept de vot ale poporului occidental în momentul în care adunarea generală a acționarilor votează membrii consiliului de conducere al Bursei de Valori (Clearing Bank).

Pentru autoritățile de reglementare financiară, se pare că voturile sunt împărțite între mulți acționari și se pare că nimeni nu deține controlul asupra membrilor consiliului de administrație.Majoritatea voturilor vor fi în mâinile companiilor private, coordonate de China, care vor numi agenți secreți ca membri în consiliul de administrație.

Acești agenți pot fi indieni sau occidentali, membri ai mișcării LGBT care sunt finanțați și șantajați de China. Aceștia din urmă fac, de asemenea, parte din Masonerie. Masoneria (fraternitățile) a fost creată, finanțată și coordonată de către arienii din vremuri vechi.

Profitul Băncii de Compensare (Bursa de Valori) este echilibrat artificial în fiecare an de către Brokerul Market Maker și Managerul de Active al Băncii de Compensare. Acest Manager de Active este contrapartidă (cumpărător și vânzător) în toate tranzacțiile, inclusiv cele OTC. În acest fel, au echilibrat artificial prețurile tuturor activelor și obțin profit zero atunci când au nevoie.

Acțiuni preferențiale convertibile

Acestea sunt acțiuni care permit proprietarilor de acțiuni preferențiale (acțiuni fără drept de vot) să le transforme în acțiuni ordinare (acțiuni cu drept de vot). Dacă rata de conversie este 2:1, atunci fiecare acțiune preferențială convertibilă (acțiuni cu zero voturi) este convertită în 2 acțiuni ordinare (echivalent ccccccccccccfdin 2 voturi). Acțiunile preferențiale convertibile care se află în posesia companiilor private (care aparțin China Financial Trust) sunt transformate în acțiuni ordinare cu drept de vot pentru a spori puterea de vot în timpul votului în adunarea generală a acționarilor.

Acțiuni de trezorerie – acestea sunt acțiuni care sunt vândute și apoi răscumpărate de societatea emitentă. Răscumpărarea se face la bursă sau folosind acțiuni preferențiale retractabile.Pentru aceste acțiuni, nu se plătesc dividende și nu au drept de vot în perioada în care se află în trezoreria emitentului.

(O parte din companiile prezente ca acționar în toate multinaționalele care gestionează și exploatează resurse. Trebuie să știți că, frecvent, lista acestora se modifică foarte des, proces vizibil și la tranzacționarea acțiunilor. Se rulează astfel sume uriașe de bani care se plimbă prin conturile multor brokeri, bănci și companii de investiții. Totul după o schemă bine gândită și pe care o vom dezvălui în episoadele următoare. Sursa: MASTER OF CHESS – THE COMPLETE GUIDE TO FINANCIAL MARKET LEADERSHIP FOR ANYONE. )

Scopul oficial al răscumpărării (retragerea de pe piață) este ca dividendul plătit să fie foarte mare în comparație cu dividendele sau rata dobânzii obligațiunilor de pe piață.În realitate, aceste acțiuni preferențiale retractabile (acțiuni fără drept de vot) sunt răscumpărate de către emitent doar pentru a le vinde înapoi în piață, după o lună ca acțiune cu drept de vot (privilegiată).

O cotă de drept de vot = 2 voturi.Acesta este un alt truc folosit pentru a schimba acțiunile fără drept de vot în acțiuni cu drept de vot. Aceste acțiuni cu drept de vot sunt vândute băncilor Trustului financiar secret persan.

Acțiuni preferențiale participative – Deținătorii acestor acțiuni primesc cota de dividend prestabilită plus un dividend suplimentar, în funcție de profitul realizat. Aceste acțiuni sunt păstrate în portofoliul acționarilor americani-europeni-britanici-japonezi pentru că au un profit atractiv (dar nu au drept de vot). Aceste acțiuni pot fi și acțiuni la purtător (tipărite, într-o formă materială).

Acțiuni restricționate – Investitorii au dreptul de a primi dividende, dar nu au dreptul deplin de vot.

Acțiune nominală – Aceasta este o acțiune legată de numele acționarului și este înscrisă în Registrul Comerțului.Aceste acțiuni sunt deținute de acționari albi ale căror nume (denumirea benefică) sunt cunoscute de autoritățile financiare guvernamentale.

Cotă la purtător – Proprietarul este deținătorul acțiunilor. Acest proprietar este ținut secret deoarece acțiunile nu sunt legate de numele proprietarului.Acțiunile la purtător sunt deținute de un intermediar – banca umbră care avizează acțiunile în numele altui intermediar – o bancă custode.

Pentru a vota în adunarea acționarilor, intermediarul poate folosi un certificat de încredere de vot. Aceasta este o împuternicire dată de proprietarii de acțiuni secrete unei instituții pentru a-și exercita dreptul de vot în lipsa acestuia.

TRE Holdings Corp este unul din acționarii VEOLIA. TRE Holdings Corp este o companie cu sediul în Japonia, care se ocupă în principal de afacerile de tratare și reciclare a deșeurilor, afaceri de energie regenerabilă, afaceri de inginerie de mediu și afaceri de reciclare a resurselor. Activitatea de tratare și reciclare a deșeurilor include colectarea și transportul, tratarea intermediară, reciclarea și depozitul final. Afacerea cu energie regenerabilă operează o centrală electrică cu biomasă lemnoasă care utilizează în principal resursele forestiere ca combustibil. Afacerea de inginerie de mediu dezvoltă, produce și vinde echipamente de mediu, instalații și vehicule special echipate. Afacerea de consultanță de mediu include afaceri de certificare a măsurătorilor, afaceri de măsuri de mediu, afaceri de investigare și analiză a deșeurilor periculoase. Afacerea de reciclare a resurselor include afaceri de reciclare a metalelor, afaceri de reciclare de automobile, afaceri de tratare a deșeurilor industriale, afaceri de reciclare a electrocasnicelor și alte afaceri.

(Printre acționarii companiei japoneze întâlnim și JP Morgan Asset Management, un nume întâlnit în toate acționariatele companiilor care au resurse în administrare și exploatare)

P.S. : CEO-ul Morgan Stanley, James Gorman, le-a spus vineri acționarilor că multinaționala își va numi probabil următorul lider în următoarele 12 luni. Gorman, în vârstă de 64 de ani, a declarat că membri consiliului de administrație a identificat trei candidați puternici pentru a-l succeda și că va deveni președinte executiv odată ce va fi ales un nou CEO. Copreședinții Morgan Stanley, Ted Pick și Andy Saperstein, Chief Operating Officer Jonathan Pruzan și șeful managementului investițiilor Dan Simkowitz sunt considerați drept candidați pentru postul de top.

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.