ÎNGERII CĂZUȚI NU-L SUPORTĂ PE IISUS

0 474

Mântuitorul Iisus Hristos prin vindecarea celui demonizat, o lume întreagă a vindecat. Fiicare om având valoarea lui Adam, omul pentru care a fost făcută lumea.

Dacă pe acel om cuprins de rău a reușit Iisus Hristos să-l facă Bine și Sănătos, fără ca cineva să-i ceară aceasta, ci pur și simplu din milostivirea și marea Lui iubire de oameni a făcut; cum nu am crede și nu am nădăjdui, că Același Mântuitor, Iisus Hristos, va face Bine și va însănătoși întreaga lume, pe întregul Adam, pe tot omul, și mai ales încă și la rugăciunea tuturor Sfinților Săi, din Cer și de pe Pământ ???

A încălcat cumva Hristos voința omului posedat de duhurile necurate ?!?

Nicidecum. Deși la prima vedere așa pare. Pentru că omul acela nu i-a cerut lui Hristos să-l vindece. Voința lui era paralizată, dar nu voința ființială, cea din adâncul sufletului său, ci numai cea care se putea manifesta prin rațiunea minții sale, aceea era luată prizonieră de mulți demoni.

Însă Dumnezeu cunoaște cu adevărat sufletul omului în toată profunzimea lui și știe că omul în mod ființial voiește pe Dumnezeu și propria fericire fără de sfârșit.

Acea voință o respectă Creatorul nostru Bun, iar pe cea luată prizonieră de patimi, păcate și demoni, o dezleagă și o eliberează prin Prezența Sa absolută de față către Față cu tot omul, cu întregul Adam căzut prin îngerul căzut și mântuit prin Cel ce S-a coborât și S-a smerit pe Sine pentru viața lumii, prin Jertfa Supremă de pe Crucea Golgotei, Iisus Hristos, Mântuitorul lumii.

Stareț Dimitrie Ivașco

Leave A Reply

Your email address will not be published.