Val de migranți la Timișoara.140 de cetățeni străini au fost depistați în ultimele zile

0 231

În mai puțin de o săptămână, polițiștii din Inspectoratul Județean Timiș au prins aproape 140 de cetățeni străini. Lor li se adaugă aproape 90 de migranți depistați de polițiștii locali. Migranții pot fi găsiți în orice zonă din Timișoara – de la Piața Victoriei și parcul din spatele Catedralei Mitropolitane, până la cartierele de blocuri.

Dacă până în urmă cu câteva săptămâni, cei mai mulți migranți erau opriți la granița cu Serbia sau în satele de lângă frontieră, în ultima perioadă, Timișoara este punctul de adunare al cetățenilor afro-asiatici. Transfugii au fost ridicați din mai multe zone din oraș, nici centrul Timișoarei nu este ocolit de migranți. Aproape jumătate dintre transfugi sunt minori. De cele mai multe ori, migranții așteapta în oraș găsirea unei călauze care să îi ajute să ajungă ilegal în țări din vestul Europei, a transmis corespondentul TVR Simona Botog-Popovici.

Cei mai mulți migranți – 105 cetățeni străini – au fost găsiți de politisti și jandarmi, într-o pensiune din zona centrală. Duminică, nouă transfugi au fost ridicați din parcul din spatele Catedralei. Alaltăieri, oamenii legii au mai prins trei grupuri prin oraș.

Migranții au fost predați Inspectoratului General pentru Imigrări. Cei mai mulți sunt solicitanți de azil în România. Polițiștii îl caută pe cel care a scăpat în urma incidentului în care două mașini cu călăuze și migranți au spart barajele Poliției de Frontieră, la Denta. O călăuză sârbă și 12 migranți au fost prinși, iar un polițist de frontieră și doi transfugi au fost răniți.

Leave A Reply

Your email address will not be published.