Primul lot din autostrada Comarnic-Brașov va fi construit cu 118 milioane lei

0 213

Primul lot al autostrăzii Comarnic – Brașov, cuprins între Râșnov și Cristian, va fi executat de Asocierea Alpenside – Specialist Consulting, pe baza unui contract parafat luni, în valoare de 118 milioane de lei.

Evenimentul de semnare a contractului a avut loc luni, la sediul Ministerului Transporturilor, în prezența ministrului de resort, a reprezentanților constructorului și a șefului CNAIR.

Durata de execuție a lucrărilor se întinde pe 24 de luni, din care șase luni vor fi alocate proiectării. Garanția de execuție a lucrării este de 48 de luni.

“Până la definitivarea tronsonului Ploiești — Brașov, am anunțat că unul dintre tronsoanele centrale Comarnic-Brașov l-am găsit prin sertare. Împreună cu domnul Ioniță (directorul CNAIR, n.r.) am reușit să-l deblocăm și iată că astăzi semnăm contractul. Durata de execuție va fi 24 de luni, din care 6 luni înseamnă proiectare. Vreau să atrag atenția constructorului că nu mai tolerăm întârzieri, extensii de timp… Vreau lucruri de calitate. Sunt 24 de luni, asta înseamnă că în 2019 vom circula pe acest lot de autostradă”, a spus ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc.

Potrivit contractului, sectorul de autostradă se întinde pe 6,3 km, la care se adaugă 3,7 km de drum național la 4 benzi, cu separator median.

Sectorul Râșnov — Cristian face parte din lotul 2 (tronsonul Comarnic — Brașov), parte integrantă a autostrăzii București — Brașov, care are o lungime totală de 168 de kilometri.

Tronsonul de autostradă Comarnic — Brașov este împărțit în 5 sectoare. Sectoarele 1 și 5 sunt cele dinspre Comarnic, respectiv dinspre Brașov, cu o lungime totală de aproximativ 10 kilometri, la care se adaugă drumuri de legătură.

Lungimea totală a sectorului de autostradă Comarnic — Brașov este de 58 de km, iar valoarea estimată pentru această intervenție este de 997 milioane de euro fără TVA, respectiv 1,237 miliarde de euro cu TVA.

Leave A Reply

Your email address will not be published.