Sicriul cu corpul neînsuflețit al Majestății Sale Defuncte Regele Mihai, la Catedrala Ortodoxă din Lausanne

0 197

Luni, 11 decembrie 2017, sicriul cu trupul neînsuflețit al Majestății Sale Defuncte Regele Mihai I a fost depus la Catedrala Ortodoxă Greacă din Lausanne, unde zeci de români de toate vârstele din Elveția au venit să se reculeagă și să aducă omagiul lor. Unii au venit și din alte țări, precum Franța sau Italia, special pentru a lua parte la slujbă.

La ora 14, în prezența Altețelor Lor Regale Principesa Elena și Principesa Sofia, precum și a Excelenței Sale dl Alexander Philips Nixon, a fost oficiată o slujbă. Au slujit IPS Mitropolitul Iosif al Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Centrale și Meridionale, părintele paroh Alexandre Yossifidis, alături de un sobor de șase preoți, în limbile română, franceză și greacă.

Au fost prezente și măicuțele care veghează permanent trupul neînsuflețit al Regelui Mihai, până la plecarea către țară.

Cei care l-au cunoscut au vorbit cu multă emoție despre demnitatea și integritatea cu care Majestatea Sa Defunctă a trăit, despre modul profund în care i-a influențat. Printre aceștia s-au numărat domnul Dan Bădic, fostul director al Casei Majestății Sale, dl Michel Lude, colecționar de vehicule militare, membru al Comitetului Asociației Elvețiene a Vehiculelor Militare, al cărei Președinte de Onoare era MS Regele. Mulți au venit la catedrală pentru a se închina la catafalcul Regelui si pentru a-i onora memoria.

“Regele este un om etern”, a spus unul dintre participanții la slujbă. Cei mai tineri dintre participanți au declarat că este o pierdere pe care și generația lor o resimte. “Am fi avut nevoie de mai multe repere ca Regele Mihai”, a spus unul dintre ei.

Sicriul va rămâne la Catedrala Ortodoxă Greacă până marți, 12 decembrie, la ora 16, urmând ca miercuri să fie adus în țară, la Aeroportul Otopeni, la ora 11.

Leave A Reply

Your email address will not be published.