BOR: proiecția de filme pro-gay în interiorul Muzeului Țăranului Român este imorală

0 144
Programarea unor filme care cu tematică homosexuală la studioul Horia Bernea din cadrul Muzeului Național al Țăranului Român a dat naștere unor ample controverse și chiar proteste. Reacția unor oameni care au protestat vehement față de proiecția unei producții cu tentă homosexuală în cadrul Muzeul Național al Țăranului Român a atras reacții virulente în publicațiile online care promovează corectitudinea politică. Surprinzător a fost că preotul Eugen Tănăsescu s-a grăbit la rândul său să acuze de violență grupul de protestatari care au intreurp proiecția respectivului film fiind indus în eroare de informațiile primite despre incident. În aceiași plasă a căzut și purtătorul de cuvând al BOR, Vasile Bănescu.
Imediat după afirmațiile preliminare ale celor două fețe bisericești, aceiași presă a ttirat mare pe pagina 1: BOR condamnă categoric protestul de la Muzeul Național al Țăranului Român. Această grabă este justificată, declarațiile confuze ale celor doi fiind o adevărată mană cerească pentru propaganda LGBT. Și asta cu toate că afirmațiile celor două fețe bisericești erau făcute în nume personal și în mod oficial. În fine, la câteva zile de la consumarea evenimentelor de la muzeu, BOR s-a simțit nevoită să ia o atitudine oficială în acest caz.
Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, a declarat la începutul acestei săptămâni că în acest caz a fost vorba despre un protest pașnic. „Îmi fac mea culpa pentru că nu am apreciat de la început protestul de la Muzeul Țăranului Român, dar dezinformat am apucat să mă pronunț. A fost un protest pașnic”, a spus Bănescu, în dialog cu Mihai Gheorghiu,  la Trinitas TV citat de portalul activenews.
Mihai Gheorghiu, președintele Coaliției pentru Familie, a susținut  că „ține de esența acestei agende alternative să provoace, să creeze auto victimizare, să implice instițutii de cultură într-un adevărat ritual al împingerii al autodistrugerii simbolice. Bunul simț îți spune că în studioul Horia Bernea nu faci propagandă pentru o minoritate radical ideologizată”.
„Muzeul Țăranului Român nu expune acolo fosila țăranului român. Este un discurs public gândit de Horia Bernea, inegalabil. E un discurs imagistic care scoate la lumină o gândire coerentă a țăranului român. Scoate la iveală frumusețea profundă a unei vieți fondată pe niște valori. De-aia este anormal ca într-un astfel de muzeu să proiectezi filme pro gay. Este total inadecvat. Este nefiresc în condițiile în care există atâtea alte săli în București”, a mai declarat Vasile Bănescu.
Pe 4 februarie, proiecția filmului 120 bpm a fost oprită după ce mai mulți spectatori s-au ridicat în picioare și au început să cânte imnuri religioase și naționale. Cristian Mungiu, cel care distribuie filmul în România,a anunțat că proiecția 120 BPM/ bătăi pe minut a fost reprogramată pe 20 februarie tot la MNȚR.
Pe 8 februarie, la același muzeu a fost programat filmul Soldații. Poveste din Ferentari, iar mai mulți oameni au protestat pașnic în fața muzeului. În sală, mai mulți spectatori au proiectat lumini pe ecran, iar alții au dat drumul la manele. După o jumătate de oră, filmul a fost oprit. Poliția a sosit și i-a scos din sală pe manifestanți, în aplauzele celor din sală. Proiecția a fost reluată după ce protestatarii au fost scoși din sală.

Leave A Reply

Your email address will not be published.