Povești despre Operă și Teatru și tur ghidat la Zilele Clujului 2018

0 139

Asociația Vechiul Cluj va relua, cu ocazia ediției din acest an a Zilelor Clujului, cele două proiecte care au consacrat-o: Povești despre Cluj și Re-descoperim Clujul.

Sub titlul Poveștile centenare ale Clujului – Opera Română și Teatrul Național, se va desfășura vineri, 18 mai 2017, de la ora 19:00, la Casa Vega, prima întâlnire din seria Povești despre Cluj, la care Asociația îi va avea invitați pe: Tudor Sălăgean, Emil Strugaru, Paula Șandor, Ștefana Pop-Curșeuși Roxana Croitoru. Invitații vor vorbi despre istoria celor două instituții de cultură din Cluj, înființate după Marea Unire, care astăzi se numesc Opera Națională Românăși Teatrul Național „Lucian Blaga”. Localul este situat ân piața Ștefan cel Mare nr. 2-4, în incinta Teatrului Național, accesul făcându-se pe la intrarea actorilor. Proiectul Povești despre Cluj se află la a cincea edițieși este realizat cu sprijinul Primăriei și al Consiliului Local Cluj-Napoca și al Consiliului Județean Cluj.

Sâmbătă, 19 mai 2018, de la ora 11:00, în Piața Muzeului, Asociația Vechiul Cluj vă așteaptă la un nou tur ghidat dinseria  Re-descoperim Clujul. Sub îndrumarea domnului Cosmin Rusu, doctor în istorie al Univeristății Babeș-Boliay, vom afla secretele începuturilor așezării medievale care a evoluat în Clujul contemporan. Proiectul Re-descoperim Clujulse află la a treia edițieși este realizat cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Cluj-Napoca.

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.