Putin: Rusia nu caută o confruntare cu SUA

0 174

Liderul rus Vladimir Putin și-a exprimat speranța că vizita lui John Bolton la Moscova va ajuta la revitalizarea relațiilor bilaterale împotriva tensiunilor dintre Moscova și Occident, a informat AP și mass-media rusească citate de news.bg

Bolton este consilier al președintelui american Donald Trump în domeniul securității naționale.

„Vizita dumneavoastră la Moscova ne dă speranța că cel puțin putem face primul pas spre reluarea deplină a relațiilor dintre țările noastre“, i-a spus Putin lui Bolton, la începutul întâlnirii de la Kremlin.

Putin a dat asigurări că țara sa “nu a căutat niciodată confruntare”.

Ambele părți trebuie să vadă ce pot face pentru a normaliza relațiile, a spus președintele, adăugând că realațiile la nivel de comunicări și cooperare “nu sunt în cea mai bună formă”.

Liderul Rusiei crede că contradicțiile cu Washingtonul sunt cauzata de “luptele politice interne” din Statele Unite. Bolton s-a întâlnit, de asemenea, cu ministrul rus de externe, Serghei Lavrov.

Ministerul de Externe al Rusiei a anunțat că au discutat probleme internaționale și relații bilaterale de actualitate. Au vorbit despre Ucraina și Siria. Negocierile au durat două ore. Aceastea s-au desfasurat cu ușa închisă.

Leave A Reply

Your email address will not be published.