Patrik Schick a reuşit golul de la cea mai mare distanţă din istoria Campionatului European

0 331

Al doilea gol al atacantului Patrik Schick în meciul de luni Cehia – Scoţia (2-0), din Grupa D a turneului final EURO 2020, a fost marcat de la 45,5 metri, fiind reuşita de la cea mai mare distanţă din istoria competiţiei din anul 1980, de când există astfel de măsurători, a indicat statisticianul Opta.

Schick l-a surprins pe portarul David Marshall cu un lob de la 50 de metri, după un şut blocat al lui Hendry. Pentru atacantul lui Bayer Leverkusen a fost al 13-lea gol în 27 de apariţii la naţională.

După meci, Schick a declarat, potrivit BBC: “Primul meci este atât de important şi suntem bucuroşi că am câştigat această partidă. Este întotdeauna greu să joci împotriva noastră, fiindcă avem mulţi jucători foarte muncitori. Scoţia a fost un adversar puternic, însă noi am fost pregătiţi. Am văzut că portarul era ieşit, am verificat şi în prima repriză. M-am gândit că poate se va ivi această situaţie. Ştiam că iese mult, aşa că atunci când a venit mingea, m-am uitat repede unde era şi a fost un gol frumos. Va fi puţin diferit împotriva Croaţiei, însă ne vom pregăti.”

Selecţionerul Cehiei, Jaroslav Silhavy, a salutat “geniul” lui Schick, despre care a scris că a marcat un gol “de pe altă lume”, transmite DPA.

Leave A Reply

Your email address will not be published.