22 august 1909, la Reims, Franţa, a avut loc primul miting aviatic internaţional din lume
2012 – Guinness Book of Records a stabilit că familia Melis, din provincia italiană Sardinia, este cea mai longevivă familie din lume, întrucât membrii ei, nouă fraţi şi surori, au împreună peste 818 ani.
Cea mai în vârstă membră a familiei Melis, Consolata (105 ani), are nouă copii, 24 de nepoţi, 25 de strănepoţi şi trei stră-strănepoţi.
Mai multe publicaţii italiene au reamintit faptul că Sardinia deţine recordul italian şi unul dintre recordurile mondiale pentru longevitate, cu un procent mediu de 22 de persoane centenare la 100.000 de locuitori.
2002 – A decedat Horia Liman, scriitor şi publicist elveţian de origine română, distins cu premiul internaţional „Friedrich Schiller” (1993), pentru două din romanele sale în limba franceză: „L’echeance” şi „Les Bottes”.
2002 – A avut loc inaugurarea oficială a Clubului de Fotbal Românesc, eveniment la care au participat preşedintele de onoare al FIFA, Joseph Nlatter, precum şi preşedintele UEFA, Lennart Johansson.
1991 – La Cotroceni, preşedintele Ion Iliescu, prim-ministru Petre Roman şi preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului s-au întâlnit cu liderii principalelor formaţiuni politice pentru a discuta „puciul de la Moscovaˮ.
1978 – A murit Jomo Kenyatta, luptător pentru independenţă şi primul preşedinte al Kenyei (1964-1978), devenit o figură simbol pentru tendinţa consecventă de africanizare din domeniul economiei şi al administraţiei.
1968 – Marea Adunare Naţională din România a adoptat „Declaraţia cu privire la principiile de bază ale politicii externe a României”, transmisă parlamentelor şi guvernelor din toate ţările lumii şi Organizaţiei Naţiunilor Unite.
1934 – Nicolae Titulescu a fost numit şef al delegaţiei române la cea de-a 15-a sesiune extraordinară a Societăţii Naţiunilor.
1917 – A murit Ecaterina Teodoroiu, participant voluntar la Primul Război Mondial, remarcată în luptele de pe Jiu, a căzut eroic în fruntea plutonului pe care-l comanda ca sublocotenent.
1914 – Împăratul Germaniei, Wilhelm al II-lea, i-a cerut telegrafic regelui Carol I al României intrarea ţării noastre în război de partea Puterilor Centrale. În schimb, regele Carol I i-a transmis că era imposibil acest lucru din cauza opiniei publice româneşti.
1909 – La Reims, Franţa, a avut loc primul miting aviatic internaţional din lume.
1902 – A văzut lumina zilei Riefenstahl, una dintre cele mai controversate personalităţi feminine ale secolului XX, dansatoare, actriţă, regizor de film, realizatoare, din ordinul lui Adolf Hitler, a filmelor „Olympia”, „Triumph des Willens”, iar ultimul său film documentar, „Impresii sub apă” (2002), difuzat cu ocazia împlinirii vârstei de 100 de ani, a fost considerat o adevărată capodoperă.
1892 – S-a născut Victor Daimaca, astronom român, cel care a descoperit doar cu ajutorul unui binoclu ce mărea de 15 ori, o cometă omologată de Uniunea astronomică internaţională, pe care a numit-o „Cometa Daimacaˮ.
1890 – S-a stins din viaţă Vasile Alecsandri, poet, prozator şi dramaturg român, traducător în limbile franceză, germană, engleză ale poeziilor populare; se numără printre primii scriitori moderni a căror operă a devenit accesibilă străinătăţii; a fost redactor şi proprietar al revistei „România literară”, cel care a publicat prima culegere de poezie populară românească.
1884 – S-a născut Raymonde de Laroche, prima femeie pilot din lume, pentru care i s-a înălţat o statuie pe aeroportul Le Bourget, Paris.
1864 – A fost adoptată Convenţia Internaţională de la Geneva, cu privire la acordarea statutului de neutralitate răniţilor de război şi personalului sanitar militar. Cu această ocazie s-a înfiinţat Crucea Roşie.
1785 – A avut loc promulgarea patentei de desfiinţare a iobăgiei în Transilvania, prin care li se recunoştea ţăranilor iobagi dreptul de strămutare.
565 – Misionarul creştin, Sfântul Columban, a văzut un monstru în lacul Loch Ness din Scoţia. Acesta a plecat spre Munţii Scoţiei pentru a răspândi cuvântul lui Dumnezeu printre păgânii ce locuiau acolo. Când a sosit pe malul lacului, a zărit un grup de localnici care tocmai aşeza în mormânt trupul unui bărbat. Călugărul a întrebat în ce împrejurări a murit bărbatul, iar oamenii i-au răspuns că nefericitul fusese ucis de monstrul care locuia în lac. În acel moment, misionarul Columban le-a cerut oamenilor să îl conducă până la acel lac unde, în scurt timp, şi-a făcut apariţia o creatură înfricoşătoare. În acel moment, acesta şi-a ridicat mâinile şi a strigat: „Piei din ochii mei, creatură a iadului”. Din acea zi, în Scoţia, locuitorii păgâni s-au convertit la creştinism.