8 septembrie 1966, a avut loc premiera serialului -Star Trek-
2009 – La 74 de ani de la primele autoturisme Ford produse în România (București, Floreasca), noua uzină de la Craiova a început producția de serie cu o autoutilitară de clasă medie, Ford Connect.
1994 – Un Boeing 737 cu 132 de oameni la bord, s-a prăbușit în apropiere de aeroportul internațional Pittsburgh; niciun pasager nu a supraviețuit.
1975 – A luat ființă compania de transport aerian LAR (Liniile Aeriene Române), cu un aport deosebit în transportul intern și internațional de persoane.
1966 – A avut loc premiera serialului „Star Trek”. Echipajul navetei U.S.S. Enterprise şi-a început misiunea spaţială cu un mesaj pe care, în prezent, aproape că îl ştie toată lumea: „Space: the final frontier. These are the voyages of the Starship Enterprise. Its five-year mission: to explore strange new worlds, to seek out new life and new civilizations, to boldly go where no man has gone before”.
Serialul de televiziune conceput de Gene Roddenberry nu a atras prea mulţi telespectatori, nereuşind să urce mai sus de locul 52 în topul audienţelor în primii trei ani de la lansare. Deşi startul a fost anevoios, „Star Trek” a devenit peste ani o producţie de referinţă, cu fani împrăştiaţi în întreaga lume şi un adevărat fenomen. Din cauza eşecului primelor serii, NBC, producătorul serialului, a decis să pună punct filmărilor. Totuşi, erorii de pe U.S.S. Enterprise nu au încetat să existe, un serial de desene animate („The Animated Adventures of Gene Roddenberry’s Star Trek”) a fos difuzat între anii 1973-1975.
Serialul de televiziune a fost reluat în 1987, „Star Trek: The Next Generation”, rolul căpitanului Jean-Luc Picard fiind interpretat de actorul Patrick Stewart. Succesul a fost enorm, seria atingând audienţe record până în 1994. Au urmat apoi „Star Trek: Deep Space Nine”, cu premiera în 1992, şi „Star Trek: Voyager”, care a început în 1995 şi a continuat să se difuzeze până în 2001. În afara serialului TV, au fost realizate şi mai multe producţii pentru marele ecran, iar cartea „Star Trek” a fost tradusă în peste 15 limbi.
1959 – România a fost inclusă în componența Comitetului pentru examinarea problemelor dezarmării, instituit în baza unui acord între cele patru mari puteri (SUA, Marea Britanie, Franța, URSS). Comitetul era format din zece state: SUA, Marea Britanie, Franța, Italia, Canada, URSS, Bulgaria, Polonia, România și Cehoslovacia.
1954 – Organizaţia Tratatului Asiei de Sud-Est (SEATO) a fost fondată de Statele Unite, Australia, Noua Zeelandă, Pakistan, Thailanda, Filipine, Marea Britanie şi Franţa, ca o alianţă defensivă.
1954 – Americanul Jonas Edward a realizat primul vaccin împotriva poliomielitei, iar în aprilie 1955, vaccinul a început să fie comercializat pe piața americană.
1945 – A început domnia lui Radu cel Mare în Țara Românească, care a durat până la moartea lui, în anul 1508. Toți domnitorii din acest voievodat au avut și cognomenul de Basarabi, ca urmare a faptului că Basarabia făcea parte din feuda lor. Cinci dintre fiii domnitorului au urcat, în diferite perioade, pe tronul țării.
1944 – Al doilea război mondial: Londra a fost lovită pentru prima dată de rachete V2, creație a celebrului om de știință german Wehner von Braun, părintele programului american de rachete după marea conflagrație mondială.
1925 – S-a născut Peter Sellers, actor comic britanic. Şi-a început cariera în armată, în 1943, susţinând spectacole pentru colegii săi. După ce şi-a efectuat stagiul militar, a început să lucreze în radio, televiziune şi teatru de revistă. Show-ul radiofonic difuzat de BBC a fost cel care l-a propulsat în lumea filmului. În 1951, Sellers a apărut în filmul „Penny Points to Paradise”, iar apoi în câteva comedii. A câştigat primul rol important pe marele ecran în 1955, în producţia „The Ladykillers”. Renumele pe plan internaţional l-a dobândit cu apariţia în filmul muzical „Tom Thumb”. În 1959, a fost recompensat de Academia Britanică de Film cu un premiu de onoare pentru cel mai bun actor. Faima a venit însă cu rolul inspectorului Clouseau din producţia „The Pink Panther” („Pantera roz”), în anul 1963.
1900 – Un uragan a făcut mai mult de 8 000 de victime umane, lovind oraşul Galveston, Texas.
1888 – La Londra, a fost găsit corpul celei de-a doua victime a lui Jack Spintecătorul, Annie Chapman.
1880 – A fost înfiinţată Marea Lojă Naţională a României, ca federaţie a lojilor româneşti. Totuşi, după 1948, activitatea francmasoneriei a fost interzisă în România.
1830 – S-a născut FrédéricMistral, poet francez, laureate al Premiului Nobel pentru Literatură (1904), „ca o recunoaștere a originalității lui pline de prospețime și a inspirației adevărate a creației lui poetice, care reflectă fidel priveliștile țării sale și sufletul autentic al poporului său, și, de asemenea, ca o recunoaștere a activității lui semnificative ca filolog provensalˮ.
1664 – Oraşul New Amsterdam devine New York, în memoria Ducelui de York, care a avut un rol important în capitularea coloniei. Controlul oraşului, deţinut până atunci de olandezi, a fost preluat de englezi. După „Revoluţia americană” a devenit prima capitală a SUA.
1636 – A fost fondat Colegiul Harvard, aflat în orașul Cambridge, lângă Boton, în SUA, prin votul Reuniunii Generale a Coloniei Massachusetts, care, în 1780, a devenit Universitate. Azi, celebră în întreaga lume, într-un clasment al universităților se situează sub cota 1. Are un corp didactic de bază, format din 2300 de persoane și este cea mai prosperă din lume, cu un venit de 19,3 miliarde $.
1565 – Coloniştii spanioli, conduşi de exploratorul Pedro Menéndez de Avilés, au stabilit prima aşezare europeană permanentă din America de Nord la Saint Augustine, în Florida.
1380 – A avut loc Bătălia de la Kulikovo, unde armata rusă, în frunte cu cneazul Dmitri Donskoi, a învins hoardele tătaro-mongole, în frunte cu hanul Mamai.
1157 – S-a născut Richard I, cunoscut ca „Richard Inimă de Leu”, rege al Angliei între 1189-1199. A participat la Cruciada a III-a, ocupând Cipru; a declanşat lupta împotriva regelui Franţei, Filip August, iar într-una din lupte a fost ucis de o săgeată.