Foarte tare! Mișto, chiar!…

0 190

            Ioana Racu. Vă spune ceva numele? În regulă. Vă ajut. PR Untold. Adică, povestitorul oficial al ”marelui” festival Untold. Pentru că Ciprian Aron, colegul de la Look Tv m-a invitat din nou la Casa Poporului, am aruncat o privire pe canalul youtube.com la emisiunile lui. Una dintre emisiuni mi-a atras atenția în mod special. Specific emisiunea: Casa Poporului din 20 mai, unde invitat era pr-ul festivalului Untold, domnișorica Ioana. Extazul din spatele șurii e nimic pe lângă extazul de pe chipul domniței când explica ea moderatorului, cam cum va sta treaba la aceasta ediție cu numărul doi. Printre cele mai încântătoare dezvăluiri am remarcat: ”nu știu ce să-ți spun, cât de tare va fi, dar va fi foarte tare!” (aici nu mă leg de exprimarea ”ilogico-antagonico-paradoxală”, mi se poate întâmpla și mie, încerc doar să vă transmit sindromul transei domniței pr). Apoi am aflat că anul acesta Untold va fi ”The World Capital of Night and Magic”, un concept creativ ”mișto” care-și dorește să pornească de la poveștile nespuse ale Transylvaniei (am scris cu y să nu semăn confuzie în rândul participanților din Zimbabwe sau Kenya). Există și un personaj principal numit simbolic ”magicianul”, cel care va face legătura între trecutul scris și nescris, spus și nespus, al Transilvaniei și prezentul regiunii. Nu-mi poate scăpa ideea oglinzii, cea care nu are nici o legătură cu Albă ca Zăpada, mai precis cu doamna mă-sa, cred că mai degrabă (din câte am înțeles) este un portal al trecerii între lumi. Doamniță(ăăă!) Ioana doresc a vă spune că ”mișto” este un cuvânt pe care-l folosește cu delicatețe cea mai mare etnie din România; adaug că vârsta celor cărora vă adresați este prematur și la modă pentru ei este expresia ”cool” și pentru cei ca mine, ”chill out!”. Oare anul acesta nu se mută festivalul de pe Cluj Arena în pădurea Baciu, nu de alta dar atunci pot spera să particip și eu în ideea obținerii unui autograf din partea magicianului. Cine știe, poate dispare prosteala asta cu Untoldul și vin să ancheteze cum s-a șters prostia de pe chipul și din mintea românului, însuși agentul Vulpea Muldăr și chieptoasa și ochioasa roșcată, aia mișto, Dănuța Sculi (pe post de magician și asistentă, sub acoperire).

            Având răbdare să urmăresc doar puțin peste o treime din emisiune, am aflat că Dimitri Vegas & Like Mike au stat încă două zile peste programul stabilit inițial, fapt care i-a costat în plus, doar pentru gararea în aeroport a avionului personal, peste 20.000 de euro. Mie nu mi se pare straniu, având în vedere onorariile exagerate care s-au plătit anul trecut pentru acest festival. Întrebarea mea, puțin malițioasă este: ați plătit cu banii de la primăria primarului care primează între politicienii de elită ai Clujului sau cu banii (sau mai precis lipsa lor) care nu se regăsesc în conturile furnizorilor neplătiți?

            Știți ceva?! Eu vă invit să:

Sigur va fi mișto și voi aveți mai multă răbdare decât mine. Mâine dimineață îl vizitez și eu pe Ciprian Aron, de  la ora 8:00 la Look Tv. Poate îmi amintesc câte ceva și despre acest subiect…

Leave A Reply

Your email address will not be published.