Boc, Neag, facem o tură cu autobuzele CTP pe banii mei? Doar o tură, pentru că atât îmi permit!

0 208

            Astăzi la ora 15:00 m-am suit în autobuz să merg la lucru. Desigur, am reuşit acest lucru, după ce m-am luptat cu mulţimea care stătea în uşă. Nu înţeleg, oameni buni, de ce vă înghesuiţi?! Dacă puteţi aştepta ca toată lumea să coboare şi după aceea să ocupaţi spaţiul din faţa uşilor ca să vă urcaţi, ar fi mult mai bine pentru ambele tabere. Dar nu, majoritatea îşi exprime latura animalică împingându-se disperat. Cei mai aprigi sunt vârstnicii, cărora dacă le spui ceva apelează la etatea lor şi îţi spun că trebuie să îi respecţi! Total de acord, dar vedeţi voi, eşti demn de respect atunci când respectul ţi se oferă şi nu îl cerșești de parcă îţi este cuvenit; reciprocitatea respectului se aplică şi în cazul privirilor de mustrare pe care le primesc dacă ocup un loc şi pensionarul stă în picioare. Da, ştiu, ai muncit pentru mine toată viaţă şi îţi sunt recunoscător, dar eu muncesc acum să îţi plătesc pensia, arată-mi reciprocitate.

Lăsând la o parte frustrările mele pe anumite apucături, vreau să îi întreb pe ”ăştia” de la CTP: de ce sunteţi zgârciţi? Pentru că sunteţi incompetenţi şi există posibilitatea ca șoferii să fure motorină?! Pentru că există posibilitatea să angajaţi oameni care fură?! Sau e o directivă centrală pentru economisire?! Oricum ar fi, se întâmplă pe banii mei, ai colegiilor mei, ai noştri. M-am suit azi în autobuzul care circulă pe linia 30, iar la finele cursei era să îmi revăd prânzul; arome de ”naftalină cu căldură”, de ”parfumuri dulci cu căldură”, lipsă de săpun la unii… Și, din nou, căldură! Dacă ar fi mers clima/aerul condiționat, poate nu le simţeam aşa intens, poate nu mi se întorcea stomacul pe dos.

Nu sunt singurul, aud poveşti de pe liniile 6, 35, 25 şi multe altele. Înţeleg că avem şi autobuzele vechi, unde lipsește aerul condiționat, dar în cele noi de ce nu este funcțional? De ce ați mai achiziționat autobuzele moderne dacă nu le folosim toate dotările? Nu ăsta era scopul lor? Să ne ofere nişte condiţii de care nu dispuneam înainte. Vă zgârciţi la motorină? Sunt stricate? Reparaţi-le! Apropo, maiestuoasa conducere de la Primărie ce mai face? Bine şi sănătoasă, mă gândesc, nu?! Acum câteva zile făceam rafting pe străzile Clujului, iar acum gustăm din viaţa lumii a treia. Cu siguranţă Primăria vrea să experimentăm și cum ar fi viaţă în alte oraşe, precum Mogadishu, Khartoum, Mumbai. Boc, dacă vreau să le văd și să trăiesc o experiență aidoma acelor conglomerate comunități, îmi iau concediu, nu trebuie să mi le arăţi tu!

Îi invit pe administratorii noştri la o plimbare cu 30-ul, dar eu stabilesc ora şi dată, pentru  a nu repeta vremurile Epocii de Aur. În acea ”epocă” venea Ceaușescu în județul Timiş să verifice recoltele, şi cu două săptămâni înainte, ţăranii coseau porumbul de pe rândurile mărginaşe ale câmpului (la directivele partidului) că să vadă liderul cât de vrednici sunt ei şi recolta lor. Costurile acestei invitații le suport personal, pentru a nu afecta aportul din bugetul local la bugetul Companiei de Transport Public!

Leave A Reply

Your email address will not be published.