Poftiți la viață! La un alt stil de viață!

0 178

 

            ”Peste 700 de medalii, peste 500 de sportivi, peste 100 de campioni europeni,  14 naţiuni, un singur sport: Taekwon-do! Clujul găzduieşte în perioada 24-26 iunie 2016 cea de-a şaptea ediţie a Cupei Europei la Taekwon-do ITF, un eveniment grandios în sfera artelor marţiale, organizat an de an în cele mai importante oraşe ale Europei. Toţi iubitorii sportului sunt aşteptaţi la Sala Polivalenta din Cluj Napoca să vizioneze spectacolul artelor marţiale oferit de sportivi din România şi din 14 ţări europene.”.

            Astfel începe prezentarea evenimentul care va avea loc în weekend la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, prin comunicatul de presă emis de către departamentul de PR și marketing al Federației Române de Taekwon-do ITF. Pentru colegii de breaslă a fost suficient. Sigur ați găsit în cea mai mare parte a presei locale o scriitură gen știre, care a fost preluată parțial sau total din comunicatul de presă al federației de specialitate. Deși comunicatul conține și un mesaj din partea președintelui federației, Cosmin Oprescu, am preferat să-l sunăm, să stăm la un taifas telefonic scurt. Știți de ce? Pentru că deși este un eveniment în premieră pentru România, Transilvania și Cluj Napoca, ne-am dorit să știm mai multe, să simțim dacă acest eveniment presupune o letargie anonimă sau are propria-i febră. L-am întrebat pe Cosmin Oprescu, care ar fi motivele pentru care aș participa la un asemenea eveniment, dincolo de anvergura unui cupe europene, echivalentul în ramura sportivă Taekwon-do a Campionatului European de Fotbal, de pe urma căruia încă românii suferă, mai mult sau mai puțin. ”În primul rând o să asistați la o gală sportivă de excepție. Vorbim despre o competiție de arte marțiale, vorbim despre un sport care implică foarte mult respect și foarte multă disciplină. Veți vedea copii entuziaști, categoric și emoționați, dar copii care știu să apreciez spiritul unei competiții. Fiecăruia dintre noi îi place un sport anume, însă eu vă spun, în calitate de practicant al acestui sport și fost sportiv de performanță, că acest sport îți oferă altceva, o altă perspectivă asupra sportului și a sportivilor.”, mi-a răspuns Oprescu. Eram convins că președintele nu va omite aportul autorităților locale, vizavi de implicarea în reușita acestui eveniment. Am intuit bine, însă trebuie să adaug că l-am simțit pe om ca fiind sincer, atunci când îmi spunea: ”Am fost plăcut surprins să întâlnesc la Cluj oameni deschiși la minte, implicați în ceea ce fac. Nu doresc să laud pe nimeni, nu sunt genul și ca dovadă puteți să căutați pe pagina mea de facebook, ca să vedeți criticile aduse unor persoane care conduc la nivel ministerial sportul românesc. Însă vorbind de Cluj-Napoca, vă pot spune că am fost și încă sunt sunat de cei din primărie, și nu numai, pentru a mă întreba cu ce pot fi de folos, cu ce se mai pot implica pentru reușita acestui eveniment. La Cluj-Napoca am găsit un sprijin extraordinar. Eu vă spun, că din punctul de vedere al infrastructurii și al logisticii, Cupa Europei va fi un eveniment mult superior celor anterior desfășurate în alte locații din Europa. Va fi o surpriză inclusiv pentru membrii Federaţiei Europene de Taekwon-do ITF.

            Pentru publicnewsfm.ro a fost suficient. Adăugăm doar câteva specificații adiacente acestui tip de eveniment. Vineri, 25 iunie 2016, va reuni în aceeaşi locaţie micii luptători de Taekwon-do în cadrul Cupei Internaţionale de Taekwon-do ITF pentru Copii şi Cadeţi.

            Dublul eveniment este organizat de Federaţia Română de Taekwon-do ITF şi Federaţia Europeană de Taekwon-do ITF cu sprijinul Primăriei Cluj-Napoca și a Consiliului Judeţean Cluj şi susţinut de Clubul Sportiv Delta Cluj şi partenerii de eveniment: Autotransilvania BMW, ANDU şi GAMA. Maşina oficială a evenimentului este pusă la dispoziţie de BMW – Autotransilvania, Cluj Napoca.

Leave A Reply

Your email address will not be published.