UPDATE: Trei militari au decedat în accidentul din județul Argeș

0 186

UPDATE 00.29

Carmen Dan: Şoferul a spus că i s-au defectat frânele într-o curbă. A fost testat, alcoolemie zero

Carmen Dan, ministrul Afacerilor Interne, a declarat pentru MEDIAFAX că şoferul camionului cu militari care a căzut, joi seara, într-o râpă din judeţul Argeş, a spus că i s-au defectat frânele într-o curbă. Acesta nu a consumat alcool.

Se acţionează pentru descarcerarea a încă doi militari. Nu putem confirma încă decesul. Şoferul este unul dintre militarii transportaţi la spital şi a declarat că i s-au defectat frânele într-o curbă. A fost testat, rezultatul fiind zero“, a declarat Carmen Dan

UPDATE 00.06

Trei militari au decedat în urma accidentului în care a fost implicat un autocamion al armatei române.

UPDATE 23.50

Marius Paşcu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Argeş, a declarat la Digi24 că serviciul UPU ţine legătura cu medicii de la Spitalul din Câmpulung unde au fost aduse victimele, în primă fază, urmând ca, în funcţie de starea de sănătate, să se decidă transferul la SJ Argeş sau la Spitalul Militar Argeş.

La Câmpulung au fost aduse 7 victime. Primii doi pacienţi evaluaţi au politraumatisme, dar sunt conştienţi.

UPDATE 23.35

Secretarul de stat în MAI Raed Arafat a precizat că unul dintre militarii aflați în camionul care s-a răsturnat într-o prăpastie în județul Argeș a murit. Într-o intervenție telefonică la România TV, oficialul MAI a mai spus că alte două persoane se află sub camion, probabil decedate, ”lucru care nu poate fi confirmat încă”.

UPDATE 23.28

Premierul Mihai Tudose a avut o intervenție telefonică în direct la Antena 3 și a vorbit despre cum s-a făcut desfășurarea echipajelor de intervenție, având și o observație inedită: ”nu avem elicopter de intervenție pe timp de noapte. „La momentul acesta, evaluarea este spre bine. În trei minute a fost institutită celula de criză, cod roșu, au plecat mașini de descarcerare, au fost informat și ministrul Apărarii, Domnul Arafat era deja acolo. Domnul Bodog a fost rugat să vorbească la spitalele din zonă. Veste proastă, am aflat că țara noastră nu are elicopter pe timp de noapte în zonă montană ceea ce este impardonabil”.

UPDATE 23.02

”Din primele informații, camionul răsturnat în prăpastie este un camion militar românesc care se deplasa dinspre Brașov către Pitești. Pompierii ajunși la fața locului acționează pentru scoaterea persoanelor de acolo. Până acum au fost scoase zece persoane, mare parte inconștiente”, a precizat Mădălina Epure.

Potrivit acesteia, încă nu se cunoaște numărul exact al răniților și nici cauza producerii accidentului.

Către locul producerii accidentului a plecat și ministrul Apărării Naționale, Adrian Țuțuianu, însoțit de secretarul de stat în MApN, Mircea Dușa.

Un camion cu persoane s-a răsturnat joi seara într-o prăpastie din localitatea Dâmbovicioara, județul Argeș, a anunțat IGSU.

Potrivit sursei citate, la nivelul județului Argeș s-a pus în aplicare planul roșu și au fost alertate 9 echipaje medicale SMURD și 6 ale SAJ Argeș. De asemenea, acționează și 3 autospeciale de stingere cu modul de descarcerare și prim ajutor.

Pentru gestionarea evenimentului a fost activată grupa operativă a ISU Argeș.

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat la Antena 3 că în camion se aflau 18 militari. “Pot să spun că apelul a fost dat la 21,37”, a spus Carmen Dan.

De asemenea, Raed Arafat a declarat că la fața locului au fost trimise mai multe echipaje, însă intervenția va fi dificilă la persoanele încarcerate. “Există riscul ca acel camion să cadă și mai mult, la 100 de metri. Sunt persoane care au ieșit pe picioarele lor. Nu putem interveni cu elicoptere, fiind zonă montană. Va fi o operațiune de descarcerare dificilă’, a spus el pentru același post tv.

Informație inițială

În urmă cu puțin timp, un camion cu persoane s-a răsturnat într-o prăpastie, în zona localității Dâmbovicioara, județul Argeș.

Din primele informații sunt și persoane încarcerate. Nu se cunoaște încă numărul acestora.

La nivelul județului Argeș s-a pus în aplicare Planul Roșu și au fost alertate 9 echipaje medicale SMURD și 6 SAJ Argeș.

De asemenea, acționeaza și 3 autospeciale de stingere cu modul de descarcerare și prim ajutor.

Pentru gestionarea evenimentului a fost activată grupa operativă a ISU Argeș.
Intervenția la fața locului este condusă de prim-adjunctul inspectorului șef al ISU Argeș.

Leave A Reply

Your email address will not be published.