Primăria Sectorului 1 București preia echipa de fotbal Rapid

0 181

Primăria Sectorului 1 București va plăti o suma de 5000 de euro pe lună pentru folosirea mărcii, culorilor și siglei FC Rapid. Primarul Daniuel Tudorache a precizat că în acest moment se caută soluțiile cele mai bune pentru ca activitatea echipei de fotbal să fie agreată si de suporteri.

“Am ajuns la un acord pentru folosirea mărcii Rapid, a culorilor și siglei. Nu am semnat încă acordul cu societatea aflată în lichidare, dar se va semna cât mai curând. Există aprobarea Adunării Generale a Creditorilor, așa că nu va fi nicio problemă. Perioada acordului va fi până după licitație. Noi dorim să jucăm în Liga a IV-a și pentru asta suntem în discuții cu AFC Rapid și Mișcarea CFR. Adică dânșii să pună la dispoziție jucătorii și locul, iar noi marca, sigla și culorile. Din păcate, AFC Rapid are datorii de 2 milioane de lei la ANAF, iar noi le-am pus condiția să își achite această datorie pentru a ne putea asocia. Iar cei de la Mișcarea CFR vor 49 sau 50% din acțiunile viitoarei societăți. Iar asta nu se poate. Până la urmă putem să înființăm noi o echipă de la zero și să folosim numele FC Rapid”, a explicat edilul.

Acesta a menționat că pentru acordul de folosire a mărcii FC Rapid nu va avea nevoie de aprobarea Consiliului Local. “Nu îmi trebuie votul în Consiliul Local pentru că banii pentru închirierea mărcii, cei 5.000 de euro, îi vom aduce din sponsorizări. Adică nu vor fi banii Primăriei. Să nu creadă cineva că dacă se implică Primăria Sectorului 1 la Rapid atunci o să ne apucăm să devalizăm banul public. Suntem foarte optimiști că vom câștiga palmaresul la licitație.Asta pentru că la licitație va fi pusă o clauză conform căreia câștigătorul palmaresului nu are dreptul de a-l înstrăina timp de 5 ani. Așa se va evita ca palmaresul să intre în proprietatea unor persoane care vor doar să speculeze și să câștige niște bani”, a precizat el.

Potrivit lui Tudorache, Daniel Pancu va fi nou președinte al formației.

Rapid București a intrat în procedură de insolvență în 7 decembrie 2012, iar la 13 iunie 2016 Tribunalul București a dispus intrarea în faliment și dizolvarea societății. Suma totală a datoriilor clubului aflat în proprietatea omului de afaceri Valerii Moraru era de 17.754.712 lei, aproximativ 4 milioane de euro. În perioada următoare, lichidatorul urmează să scoată la licitație palmaresul și mărcile FC Rapid.

În sezonul 2016-2017, în Liga a V-a au activat două echipe care se doresc a fi continuatoarele echipei Rapid: AFC Rapid, asociație non-profit care a administrat clubul până în 2006 și care deține 0,25 la sută din acțiunile SC FC Rapid SA, și Mișcarea CFR, echipă înființată anul acesta de sindicatul CFR și Clubul Aristocratic Rapid. Ambele au promovat la finalul sezonului în Liga a IV-a.

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.