Artgothica, regal de poezie și muzică la Sibiu

0 194

La Sibiu, Festivalul Internațional de Poezie Artgothica propune un program atractiv pentru iubitorii de arte frumoase. Cu desfășurare în perioada 21-23 iulie, festivalul vă invită la un regal de poezie și muzică. În cadrul Artgothica vor fi acordate Premiile Naționale pentru Poezie Mircea Ivănescu, aflate la a VI-a ediție, de către un Juriu prezidat de criticul Mioara Bahna și din care mai fac parte scriitorii și criticii literari Ciprian Chirvasiu, Marius Dumitrescu, Silviu Guga și Anda Ionaș.

În programul Festivalului sunt incluse două nopți de recitaluri poetice și muzică folk cu Maria Gheorghiu, Tic Petroșel,ValeryiMayn dar și alți invitați surpriză. Vor avea loc prezentări de carte, publicații și proiecte culturale, dezbateri pe teme literare precum și festivitatea de premiere a câștigătorilor acestei ediții a Premiilor Naționale pentru Poezie Mircea Ivănescu.

Nominalizările rezultate în urma voturilor membrilor Juriului sunt, în ordinea alfabetică a numelor celor nominalizați:

Premiul Mircea Ivănescu pentru volum de poezie:

George G. Asztalos, ”mi se ulise”, Editura Grinta, 2016;

Silviu Dachin, ”Bilet în lojă”, Editura Grinta, 2016;

Virgil Diaconu, ”Atelierul de fluturi”, Editura Tiparg, 2016;

Gela Enea, ”Cocoșul are dreptul la o secure ascuțită”, Editura Aius, 2016.

Premiul Mircea Ivănescu pentru volum de debut în poezie:

Cornelius Drăgan, Mușcătura fluturelui japonez, Editura Junimea, 2016;

Irina Lazăr, Fragment de joc, Editura Grinta, 2016;

Adi Serafim, Ce greu e și ce puțin durează, Editura Integral, 2016;

Letiția Vladislav, Viață într-un pumn de lacrimi, Editura Grinta, 2016.

Menționăm că în cadrul Premiilor Naționale Pentru Poezie Mircea Ivănescu nu s-a jurizat întreaga producție editorială a anului 2016, ci s-au jurizat doar volumele și grupajele înscrise de către autori sau editori conform Regulamentului Premiilor.

De menționat faptul că au confirmat participarea aproximativ 50 de poeți, critici literari, redactori șefi de publicații culturale din țară și străinătate.

Festivalul Internațional de Poezie Artgothica este organizat de către Asociația Culturală Artgothica Sibiu în colaborare cu Asociația Culturală Direcția 9, cu sprijinul Primăriei Municipiului Sibiu și al Consiliului Județean Sibiu.

Intrarea este liberă la toate evenimentele din cadrul Festivalului. Programul complet poate fi consultat la adresa https://artgothica.wordpress.com

Colegiul Director al Asociației Culturale Artgothica Sibiu

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.