Litoral: Amenzi în valoare de 28.000 de lei și marfă stricată confiscată de la comercializare

0 164

În data de 21.07.2017, inspectorii sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor care activează în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2017 au desfăşurat activităţi de control în unităţi de producere, prelucrare, procesare, depozitare, valorificare şi comercializare a produselor alimentare.

Astfel, au fost verificate 38 de unități localizate în cele 7 zone de interes turistic: Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costineşti şi Mangalia.

În urma controalelor s-au constatat deficienţe cu privire la comercializarea produselor alimentare în spații insalubre, nerespectarea consițiilor de igienă dar si etichetarea și depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare.

Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, cinci restaurante, patru magazine alimentare, doua unități tip fast food, un bufet şi un laborator de patiserie/cofetărie au fost sancţionate contravenţional, cu amenzi în valoare de 28.000 de lei.

De asemenea, au fost confiscate şi retrase de la comercializare 10 kg de produse alimentare, improprii consumului uman, cantitate care a fost dirijată către o unitate de neutralizare. Acăiunile de control în uniutăile de alimentație publică de pe litoral vor continua până la finaoul sezonului.

Leave A Reply

Your email address will not be published.