Victorie istorică pentru Sepsi Sfântu Gheorghe

0 199

Sepsi Sfântu Gheorghe a reușit o victorie frumoasă, prima din istoria sa în liga 1. Meciul cu Juventus București a continuat seria de confruntări spectaculoase începute în liga a 2-a când cele două formații au fost rivale.

Bucureștenii au avut prima mare ocazie a meciului prin Buhăescu care nu a reușit să înscrie din poziție favorabilă. Era minutul 6 iar spectatorii credeau că meciul va fi unul foarte greu. Gazdele au dat replica prin Astafei dar șutul său a trecut mult pe lângă poartă. Stoenac a ratat cea mai mare ocazie a primei reprize.

Repriza a doua a fost mult mai animată. În minutul 62 al meciului Sepsi a deschis scorul după o fază creată de Patrick Petre care a trimis mingea în careul mic al bucureștenilor, balonul a lovit bara, Mingote a încercat să respingă însă Ghinga a înscris din cădere pentru un gol important pentru trupa din Sfântu Gheorghe.

Sepsi își putea dubla avantajul la lovitura de cap a lui Istvan Fulop (79). Apoi, oaspeții puteau egala la șutul lui Țâră, dar portarul Niczuly a fost pe fază (84). În prelungiri, Claudiu Herea a dublat avantajul gazdelor după o acțiune de contraatac a lui Patrick Petre (91). Scorul final a fost stabilit de Stoenac cu o super-execuție, însemnând totodată și primul gol al juventiștilor în prima ligă.

“Le-am spus băieţilor să aibă curaj, să aibă încredere şi că dacă avem ambiţie şi atitudine, nu ne pot sta în cale. Şi ei îşi doreau victoria, mai ales că în prima etapă au pierdut şi ei. Eu sper ca Nikolic să se refacă rapid şi să se pună la punct fizic şi să-l vedeţi pe teren“, a declarat Valentin Suciu pentru Digi Sport, la finalul partidei.

De remarcat faptul ca suporterii formației Sepsi veniți de la Sfântu Gheorghe au cântat pe toată durata partidei dând meciului un aer aparte.

Sepsi – Juventus 2-1

A marcat: Ghinga ’62, C. Herea ’90+1/Stoenac ’90+3

Stadion ”Tineretului” Brașov; Spectatori 4000

Sepsi: Niczuly – Burlacu, Oros (Damian ’61), Ursu, Dumbravă – Ghinga, Thiaw (Fulop ’53) – Astafei (Plibaitis ’89), C. Herea, P. Petre – Hadnagy. Antrenor: Valentin Suciu.

Juventus Bucureşti: Mingote – Beţa (Ţîră ’69), Benga, Wallace, Ştefan – Lungu (Bucşa ’46), Stoenac – Buhăescu, Băjenaru, C. Petre (Călinţaru ’46)– Măzărache. Antrenor: Daniel Opriţa

Cartonaşe galbene: Thiaw ’24, Hadnagy ’66, Niczuly ’90+5 / Petre ‘5, Wallace ’40, Stoenac ’52, Măzărache ’57

Arbitrul Adrian Comănescu a condus la centru partida, ajutat de asistenţii Vasile Marinescu şi Dragoş Iliescu, iar Ionuţ Coza a fost rezervă.

Observatorii întâlnirii de la Braşov au fost Sorin Boca şi Ion Craiu.

Leave A Reply

Your email address will not be published.