Ce mai faceți, dragi români?

0 297

Declarațiile făcute la România TV de către fostul ofițer SRI, Daniel Dragomir, fost adjunct al șefului operativului SRI, generalul Florian Coldea, nu au aruncat România într-o gaură neagră (precum se dau acum de ceasul morții unii politicieni sau mari presari – formatori de opinie, care-și dau importanță de ani de zile), ci pur și simplu au confirmat bârfele care făceau referire la existența și modul de influență exercitat la nivelul conducerii statului a poreclitului grup de influență, binomul SRI-DNA. Mai exact, fostul colonel SRI, Dragomir, a spus răspicat printre altele că  gen. Florian Coldea a ordonat arestări și că imediat ce comisia parlamentară îi va ridica aceasta opreliște a secretului” va vorbi, pentru că șeful DNA, Laura Codruța Kovesi, si directorul operativ al SRI colaborau de minune pentru a obține condamnări în justiție. Aceste condamnări nu ar fi fost posibile fără prezența ”ofițerilor acoperiți în justiție”.

Au mai fost două declarații care mi-au atras în special atenția: Coldea avea nevoie de un braț armat în justiție. Coldea a ordonat arestări și în prezența mea.” și “Ofițerii SRI făceau rechizitoriile, iar bravii procurori DNA le luau, le contrasemnau și le trimiteau în instanță. Sperau ca cei din câmpul tactic să dea decizii favorabile. SRI dădeau biletele și erau dictate complete de judecată. Erau relații personale între judecători și ofițeri care erau implicați în câmpul tactic. Dumbravă (Horațiu Dumbravă, judecător și fost președinte al Consiliului Superior al Magistraturii) sprijinea judecătorii să ajungă în poziții. A fost și prin șantaj cum ar fi fost arhiva SIPA. Au fost și ofițeri acoperiți în justiție. Când vorbim de ofițeri acoperiți între procurori și judecători se încalcă grav Constituția”.

Sunt măcinat de o curiozitate personală: vă surprind aceste dezvăluiri?! Cu siguranță nu sunt mulți cei care nu au fost vreodată păcăliți de aceste ”metode de lucru”, dar cei care știau și spuneau pe la colțuri sunt cei care contează și pot provoca schimbări majore. Categoric, aceste schimbări care ar presupune revenirea funcționării statului la o oarecare normalitate, într-o democrație fezabilă și constructivă, ar presupune consecințe nefaste pentru cei care s-ar implica în acest război al revenirii la normalitate, iar aceste consecințe ridică întrebarea ”De ce s-ar sacrifica cineva pentru interesul național?”. Sunt întrebări la care nu vom primi niciodată răspunsuri oficiale, însă ne putem oferi singuri răspunsuri. De exemplu, la întrebarea ”Cine va răspunde pentru distrugerea muncii și a imaginii unui om, precum și a familiei acestuia, doar pentru că acel om nu s-a conformat solicitărilor cuplului Coldea-Kovesi sau solicitărilor acoliților lor?” există un singur răspuns:  în viitorul apropiat, nimeni!. Categoric că influențele au fost multe iar minciuna și trădările au curs la greu. Ce să mai spunem de mărturiile mincinoase a celor care sub presiunea sistemului au declarat orice doar ca să scape?

Dacă stau mai bine și mă gândesc la declarația “Ofițerii SRI făceau rechizitoriile, iar bravii procurori DNA le luau, le contrasemnau și le trimiteau în instanță., sincer vă spun, că mă doare fix în vârful colților mistrețului cu colți de argint al lui Ștefan Augustin Doinaș de faptul că procurorii DNA și-au luat salariul degeaba. Nu ar fi singurii! Însă mă deranjează enorm că sunt ipocriți și au luat colții mistrețului înfigându-i în dosul neamului românesc pentru a-i îndesa și mai bine morcovul pe care scrie una dintre legile lui Murphy: ”Zâmbește! Mâine poate fi mai rău!”. Și mă mai deranjează faptul că acei băieți din servicii care făceau rechizitoriile au devenit niște justițiari care au transformat țara asta într-un bordel agonizant în care se regulează între ei toți borfași găinari, în timp ce ei se orgasmizau voyeristic, privind de sus, de la ”balconul” puterii atinse.

O altă chestiune foarte interesantă, spusă de același Dragomir, face referire la modul în care procurorii DNA au intrat în posesia informațiilor, care au devenit ulterior probe la dosarele celor inculpați sau vânați pentru a-i falimenta sau reduce la tăcere. Conform celor declarate de fostul colonel SRI, între 2009 și 2013, cu complicitatea celor de la SRI și a trei judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ), au fost puși sub supraveghere de către SRI persoane juridice, oameni de afaceri, jurnaliști și politicieni, adică persoane care făceau lucrurile să se întâmple în țara aceasta. Cu siguranță că vorbim și de temerile de corupție care planau asupra unora dintre aceste persoane, dar aceste suspiciuni de corupție au fost confirmate sau ”închipuite” prin intermediul unor mandate de urmărire informativă, pe motiv de siguranță națională, mandate emise de către colaboratorii judecători ai SRI, sau poate chiar acoperiți ai SRI-ului, dar pe asta cu acoperiții nu o știm cu certitudine. Mai țineți minte cifra anuală vehiculată, a mandatelor emise pe motiv de siguranță națională? 3000, dragi români! 3000! Anual! Încă un aspect! Cine era procuror șef la Parchetul General, la acea vreme? Laura Codruța Kovesi! Ulterior, aceeași doamnă Kovesi, în 2013, a devenit procuror șef la DNA. Și ce s-a gândit dânsa, foarte probabil consiliată de conjuratul gen. Coldea: ”Păi de ce să cer eu mandate de urmărire pe corupție pentru anumite persoane, de la judecători? Nu mai bine iau eu cu mine informațiile pe care le dețin deja prin supraveghere pe motiv de siguranță națională?”. Kovesi nu s-a gândit de două ori, pur și simplu a luat ideea de bună și a pus-o în aplicare.

Bun! Nu scoateți flăcări pe nas și stați să ne înțelegem, că nu suntem dragonii din ”Games of Thrones” și nici Kovesi și Coldea nu sunt Daenerys și Jon Snow! Metoda asta nu a fost inventată de ai noștri, cum nu românii au inventat cerneala, teflonul sau prezervativul. Nu am inventat nici sexul oral, doar l-am exersat, aprofundându-l în speranța unei vieți mai bune! Mă rog!… Tot sex oral se poate numi și modul în care statul român își tratează și respectă cetățenii, dar aceasta este o altă discuție, pentru un alt editorial. Revenind, modul acesta de a obține informații l-au folosit și romanii în antichitate atunci când unii senatori și-ar fi dorit să salveze Roma de Cezari, îl folosesc cu brio americanii (vezi scandalul Watergate sau Hillary Clinton), israelienii, francezii, germanii, până chiar și rușii și chinezii, cei din urmă frizând arta spionajului informațional. Așa că nimic nou sub soare, numai dacă vrei tu să cârcotești și să urli din toți bojocii că oamenii negri ai binomului s-au șters la fund cu Constituția României, după care au folosit paginile constituției pentru a-ți împacheta demnitatea, livrându-ți-o la domiciliu (la demnitate mă refer, asta după ce ți-au terfelit-o după pofte).

Ca și în reclamă, ”Încă una și mă duc!”.  Fostul colonel SRI, Daniel Dragomir, a mai spus una tare interesantă: “orice serviciu utilizează acoperiții din media, dar un ofițer acoperit din media care desfășoară activități pentru sprijinul securității naționale este cu totul diferit de un acoperit din media care primește pe mailuri rechizitorii sau documente nepublice din dosar și are un singur ordin să-l facă pe acel om sau pe acea persoană, să o arate opiniei publice ca pe o persoană ca un infractor sau penal“. Dragomir a completat ulterior cu “Pe câțiva care au răspuns la ordinele Binomului, i-am cunoscut și personal, i-am văzut în biroul lui Coldea, dar nu știu cum au fost să facă acest lucru, nu știu. Nu a fost in beneficiul statului. A fost în beneficiul unei persoane.“. Păcat că nu a nominalizat pe nimeni, dar eu știu vreo cinci mari jurnaliști și deontologi de presă care au transpirat rece și au avut parte de o creștere rapidă a pilozității din palme (nu mai căutați pe internet ca să înțelegeți, pentru că nu există așa ceva, adică păr în palme) uitându-se la emisiune. La fel de rău îmi pare și pentru cei care urmăresc ca neghiobii unele televiziuni de știri în speranța naivă că vor fi mai bine și corect informați, mai ales dacă se uită la două dintre televiziunile poreclite în anumite cercuri ”SRI TV” și ”DGIPI TV”.

Acum, după toate aceste dezvăluiri, care sunt doar niște aspecte subțiri pe lângă cele înfăptuite de binom, foarte mulți se așteaptă ca uraganul IRMA să traverseze exact cu epicentrul lui prin palatele Cotroceni și Victoria, prin Libertății pe la SRI și prin Băneasa pe la alte servicii sau pe la Palatul Parlamentului. Dar nici vorbă, oameni buni! Mingea este în teren la Iohannis acum, care nu este obligat (cel puțin la acest moment) să ia o decizie. Tatăl suflării românești, Klaus Iohannis, va chema la ordine niște băieți dichisiți și obligatoriu tocilari ochelariști (ca să pară credibili) ca să solicite anchete peste anchete și mai ales discreție maximă ca să nu speriem și mai mult poporul, mai ales că el este asuprit și destabilizat psihic prin programul de guvernare dreagnisto-inexistent. Ca să poți face curat după binom ne-ar trebui mulți ani și multe alte generații de sacrificiu. Poate dacă trăiam într-o țară cu regim dictatorial acum ne uitam la tv sau eram în piața centrală asistând la niște execuții publice, chiar dacă acele capete care cădeau erau o altă manipulare ordinară. Bine, există și varianta scenariului în care Dragomir se răzbună pe Coldea și Kovesi, ex-ofițerul SRI fiind trimis în judecată de către DNA în ianuarie 2015, pentru trafic de influență, spălare a banilor, folosire de informații nedestinate publicității, fals în înscrisuri sub semnătură privată în forma participației improprii și uz de fals.

Până la urmă, oriunde ar fi adevărul, cum va arată el și când îl vom avea și noi la dispoziție,trăim într-o țară în care cele două sisteme, cel de stat și cel paralel și binomial, ne-au robit, dar aici trăim și ca atare trebuie să ne trezim cumva. Întreb și eu, ca prostul: dragi români, ce mai faceți?!…

Leave A Reply

Your email address will not be published.