DNA reacționează la afirmațiile denigratoare lansate în spațiul public de fostul colonel SRI, Daniel Dragomir

0 315

Unii ar spune ”mai bine mai târziu decât niciodată”. La două zile după ieșirea publică, la România TV, a fostului adjunct al operativul SRI, colonelul Daniel Dragomir, departamentul de comunicare și-a făcut timp să emită un comunicat prin care replică la acuzațiile fostului ofițer SRI. Gravitatea acuzațiilor aruncate în spațiul public de către Dragomir ar fi impus o reacție rapidă, dar este bine că totuși s-a formulat o replică la aceste acuzații, replică pe care în cazul edilului Clujului și fostului premier, Emil Boc, nu am citit-o sau văzut-o pe nicăieri, deși Boc a fost prin nominalizații concluziilor comisiei parlamentare PSD-ALDE care au analizat posibilitatea fraudării alegerilor prezidențiale din 2009. Dacă Boc tace, în schimb DNA a comunicat faptul că a sesizat inspecția judiciară în legătură cu rumătoarele aspecte:

– afirmațiile sunt calomnioase și denigratoare, sunt făcute de o persoană care în prezent este inculpată, judecată în apel de către Curtea de Apel București, au potențial de a submina autoritatea judecătorească și de a pune în discuție deontologia profesională a magistraților;

– afirmațiile au un impact major asupra opiniei publice, fiind de natură să aducă atingere independenței sistemului judiciar; 

– afirmațiile creează dubii greu de înlăturat cu privire la independența magistraților, acreditând ideea că activitatea procurorilor implicați în înfăptuirea procesului judiciar se desfășoară cu încălcarea principiului consacrat de art. 2 din Codul de procedură penală, conform căruia procesul penal se desfășoară conform dispozițiilor prevăzute de lege.”.

Întregul comunicat al DNA îl puteți lectura aici.

Vă reamintim una din afirmațiile grave, care categoric trebuie probată, pe care fostul ofițer SRI le-a făcut alaltăieri seară, la România TV și care au determinat luarea de poziție (normală de altfel, chiar dacă tardivă) a DNA: ”Ofițerii SRI făceau rechizitoriile, iar bravii procurori DNA le luau, le contrasemnau și le trimiteau în instanță. Sperau ca cei din câmpul tactic să dea decizii favorabile. SRI dădeau biletele și erau dictate complete de judecată. Erau relații personale între judecători și ofițeri care erau implicați în câmpul tactic. Dumbravă (Horațiu Dumbravă, judecător și fost președinte al Consiliului Superior al Magistraturii) sprijinea judecătorii să ajungă în poziții. A fost și prin șantaj cum ar fi fost arhiva SIPA. Au fost și ofițeri acoperiți în justiție. Când vorbim de ofițeri acoperiți între procurori și judecători se încalcă grav Constituția”.

Leave A Reply

Your email address will not be published.