IGPR – acțiune în Deltă și pe Marea Neagră privind braconajul piscicol

0 180

Aproape 17 tone de rapane, peste 200 de kilograme de pește și setci în lungime totală de peste un kilometru au fost indisponibilizate de polițiștii Serviciului de Poliție “Delta Dunării”, în urma unei acțiuni de două zile pentru prevenirea braconajului piscicol.

”În perioada 13 — 15 septembrie, polițiștii Serviciului de Poliție ‘Delta Dunării’ au acționat în Delta Dunării și pe Marea Neagră pentru protejarea fondului piscicol și prevenirea braconajului. În urma acțiunilor desfășurate, echipele de control au constatat 4 infracțiuni prevăzute de OUG 23/2008 privind pescuitul și acvacultura, fapte pentru comiterea cărora sunt cercetate 12 persoane, și au aplicat 6 sancțiuni contravenționale”, informează IGPR.

Potrivit sursei citate, au fost indisponibilizate și confiscate 16.850 kg de rapane, 202,6 kg de pește, 3 beam-trawl (unealtă de pescuit marin), o setcă din plasă tip monofilament în lungime de 40 m, 26 de setci din plasă de fir textil în lungime de 1.040 m, 3 vintire de baltă și 3 nave de pescuit comercial maritim.

La acțiune au participat și reprezentanți ai Asociației Rezervației Biosferei Delta Dunării.

Leave A Reply

Your email address will not be published.