CFR Infrastructură: 42 de zone feroviare, din cele 43 afectate de furtunile violente, au fost redeschise

0 166

 

Avariile produse infrastructurii feroviare au fost remediate până luni dimineața în 42 de zone feroviare, din cele 43 afectate de furtunile violente de duminică, fiind în curs de redeschidere și firul 2 între Bătuța și Bârzava, a anunțat CFR.

Potrivit sursei citate, la această oră personalul de specialitate acționează cu drezine pentru restabilirea circulației feroviare în condiții normale de trafic în zonele afectate.

“Pentru îndepărtarea avariilor au fost mobilizate 17 drezine pantograf, iar 174 salariați au acționat permanent în cursul nopții pentru restabilirea circulației, până la ora 5.30 fiind remediate 42 din cele 43 avarii produse la infrastructura feroviară, în curs de redeschidere fiind și firul 2 între Bătuța și Bârzava. 106 trenuri de călători au ajuns cu întârziere la destinație, iar 15 trenuri de pe raza regionalelor Timișoara, Cluj, Brașov și Iași au fost anulate”, scrie CFR Infrastructură.

Începând de duminică, 17 septembrie 2017, de la ora 15:40 și până luni, 18 septembrie 2017, la ora 00:30 fenomenele meteo deosebit de violente înregistrate în jumătatea de nord a țării au afectat grav rețeaua de cale ferată și traficul feroviar pe raza regionalelor Timișoara, Cluj, Iași și Brașov, fiind înregistrate 43 de incidente.

Mijloacele de comunicație convenționale au fost întrerupte din cauza avariilor la rețelele naționale, alimentarea cu energie electrică a liniilor de contact pe mai multe secții de circulație și în unele stații de cale ferată a fost de asemenea avariată din cauza ruperii firelor de contact, iar zeci de copaci căzuți pe liniile de cale ferată au blocat circulația.

CFR SA a anunțat, la ora 8:00, că a remediat toate cele 43 avarii produse de vijelii la infrastructura feroviară pe cele patru regionale de cale ferată: Regionala CF Timișoara — 17 zone afectate, Regionala CF Cluj — 17 zone afectate, Regionala CF Brașov — 3 zone afectate și Regionala CF Iași — 6 zone afectate.

Conform companiei, pentru îndepartarea avariilor au fost mobilizați peste 300 de salariați și s-a acționat cu 17 drezine pantograf.

În plus, 112 trenuri de călători au avut întârzieri de 14.583 minute, 15 trenuri au fost anulate pe raza regionalelor de cale ferată Timișoara, Cluj, Brașov și Iași, iar două trenuri de pe ruta Iași — Timișoara au fost deviate pe ruta ocolită, prin Suceava — Adjud — Siculeni — Dej — Cluj.

Compania națională de transport feroviar precizează că personalul feroviar va acționa în continuare și în cursul zilei de luni în zonele afectate, cu personal de specialitate și mijloace de intervenție pentru a remedia urmările avariilor produse și restabilirea condițiilor normale de circulație.

Leave A Reply

Your email address will not be published.