Artiștii ruși vor intra în Ucraina doar după ce au fost verificați de Securitate

0 113

Parlamentul ucrainean a aprobat joi un controversat proiect de lege ce prevede supravegherea artiștilor ruși care intenționează să țină spectacole în Ucraina, relatează agenția Xinhua.

Legea referitoare la muzicieni, cântăreți și alți profesioniști ruși din domeniul divertismentului a fost aprobată cu 232 de voturi ”pentru”, trecând de pragul de 226 de voturi necesare, potrivit unui comunicat postat pe site-ul parlamentului.

Potrivit legii, artiștii ruși vor putea să întreprindă un turneu în Ucraina numai după ce vor primi aprobare din partea Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU). Prin urmare, organizatorii de turnee vor trebui să prezinte o cerere scrisă către SBU într-un termen de nu mai puțin de 30 de zile până la data prevăzută pentru turnee.

Legea le interzice de asemenea tuturor artiștilor ruși care figurează pe lista SBU ca reprezentând ”o amenințare pentru securitatea națională a Ucrainei” să călătorească prin țară.

În martie, SBU i-a interzis Iuliei Samoilova, o concurentă rusă pentru Concursul Eurovision 2017, care a avut loc la Kiev, să intre pe teritoriul ucrainean, invocând faptul că ea a încălcat legislația Ucrainei când a vizitat Peninsula Crimeea în 2015 fără să informeze Kievul.

Conform Serviciului ucrainean al frontierei de stat, peste 70 de artiști ruși au fost împiedicați oficial să intre în Ucraina.

Leave A Reply

Your email address will not be published.