Sute de mii de pachete cu ţigări de contrabandă descoperite în două depozite de pe raza judeţului Vrancea

0 175

Poliţiştii de frontieră din cadrul Direcției de Combatere a Migrației Ilegale și a Infracționalității Transfrontaliere (I.G.P.F.), beneficiind de sprijinul lucrătorilor vamali din cadrul Direcţiei Generale a Vămilor, lucrătorilor din cadrul Inspectoratelor Judeţene de Jandarmi Galaţi şi Vrancea, şi experţilor din cadrul OLAF, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, au depistat două locaţii de pe raza judeţului Vrancea care erau folosite de membrii unui grup infracţional pentru depozitarea unor cantităţi impresionante de ţigări, provenite din contrabandă. În urma percheziţiilor efectuate la cele două depozite, au fost descoperite peste 208.000 pachete de ţigări, peste 330.000 fiole şi comprimate anabolizante, mai multe autoturisme folosite la transportul acestora şi au fost depistaţi 4 membri ai grupării infracţionale, care urmează sa fie prezentaţi instanţei cu propunerea de arestare preventivă.

În data de 15.10.2017, poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră Române, beneficiind de sprijinul unor experţi din cadrul Oficiului European de Luptă Antifraudă (O.L.A.F.) şi al lucrătorilor vamali din cadrul Direcţiei Generale a Vămilor, sub directa coordonare a procurorului de caz din cadrul D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, au efectuat percheziţii la două depozite de pe raza judeţul Vrancea, despre care existau date şi informaţii că sunt folosite de membrii unui grup infracţional cu preocupări în sfera contrabandei cu ţigări.

În urma descinderilor efectuate, în cele două depozite au fost descoperite peste 400 de baxuri ce conţineau, în total, peste 208.000 pachete cu ţigări mărcile Ashima şi Marlboro şi 30 de cutii ce conţineau 28.131 fiole şi 310.120 comprimate substanţe anabolizante.

În incinta depozitelor au fost descoperite două autoturisme cu numere de înmatriculare R. Bulgaria, care erau modificate şi adaptate transportului de țigări de contrabandă, prin confecționarea unor spaţii de depozitare construite special pentru a ascunde mărfuri.

De asemenea, au fost descoperiţi şi zeci de paleţi cu panouri, tip sandwich, de izolaţie termică, ce prezentau decupaje în interior, în vederea disimulării ţigărilor.

Ţigările aflate în depozit au fost procurate de membrii reţelei din R. Moldova şi au fost transportate în România ascunse în autocisterne, întregul transport fiind monitorizat de către poliţiştii de frontieră încă de la intrarea în ţară, prin P.T.F. Sculeni.

În cauză au fost identificaţi mai mulţi membrii ai reţelei, cetăţeni români şi din R. Moldova, care urmează a fi prezentaţi în cursul zilei de azi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă sub aspectul săvârşirii unor infracţiunii de contrabandă.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub coordonarea unui procuror din cadrul D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, pentru documentarea întregii activităţi infracţionale şi identificarea tuturor membrilor grupării.

Leave A Reply

Your email address will not be published.