Viitorul învinge CFR în derby-ul etapei a 15-a şi urcă pe loc de play-off

0 174

Sâmbătă seară a avut loc, pe terenul Central din Complexul Academiei Hagi, întâlnirea dintre FC Viitorul şi CFR Cluj, din cadrul etapei a 15-a a Ligii I Betano. Partida a fost extrem de încinsă și echilibrată și s-a încheiat cu succesul la limită al elevilor lui Gheorghe Hagi, scor 1-0 (1-0). Unicul gol al partidei a fost înscris de Eric De Oliveira, în min.44, care a transformat magistral o lovitură liberă de la 25m. Trebuie semnalate și debuturile în Liga I ale lui Virgil Ghiță (19 ani) și Kofi Twumasi (21 ani). Virgil Ghiță devine, astfel, cel de-al 33-lea jucător crescut de Academia Hagi care este debutat de FC Viitorul în Liga I !

Următorul meci oficial al Viitorului este programat miercuri (25 octombrie), de la ora 14.30, în 16-imile Cupei României, pe terenul formației de Liga a III-a CSM Școlar Reșița.

Reacţii după meci:

“Suntem supăraţi. Am jucat împotriva campioanei, o echipă foarte bună. Am schimbat sistemul, pentru că Ţucudean, Eric şi Chiţu formează cel mai bun atac din România. I-am blocat, pentru că nu ţin minte vreo ocazie. Dar n-ai ce să faci când ai în faţă jucători de valoare, aşa cum e Eric. Când are o lovitură liberă din zona aceea, e ca un penalty. Un jucător extraordinar. Cred că meritam un egal, dar dacă nu suntem în stare să o băgăm în poartă din 2 metri, nu meriţi nimic. Hagi merită felicitări. Mai bine mă bate Hagi decât oricine altcineva. I-a reinventat pe Eric, pe Ţucudean. Viitorul se poate bate la campionat. Obiectivul nostru e să prindem play-off-ul. Toate echipele din play-off se vor bate la campionat. N-aş vrea să intrăm în panică, jucătorii trebuie să rămână concentraţi”, a spus Petrescu la Telekom Sport.

“Ne-am adaptat foarte bine la jocul lor. Primul lucru pe care l-am scris pe tablă înainte de meci a fost acela că trebuie să ne autodepăşim. Şi eu vreau să-l bat pe Dan, şi el vrea să mă bată. M-a bătut până acum, dar a venit şi rândul meu. Sunt trei puncte importante. Ştiam că Eric bate bine, echipa mea nu poate să joace fără un decar. 7-8 jucători vor rămâne acasă în Cupă. Vom merge cu mulţi jucători tineri, de sub 21 de ani. Mergem la Reşiţa să câştigăm, dar cu o echipă foarte, foarte tânără. Ceilalţi trebuie să se pregătească pentru Dinamo” – a spus Gheorghe Hagi la Telekom Sport.

“Întreaga echipă merită felicitată. Am avut şi noroc la finalul meciului, la acea ocazie uriaşă a lor. E foarte important că am luat cele trei puncte. Contează golul, dar şi mai mult contează victoria. Ne aşteaptă un meci greu şi cu Dinamo. Titulatura de campioană ne face rău într-un fel. Mister ne-a spus azi că nu contează cum începem, ci cum terminăm. Ultimele meciuri le-am terminat bine. Trebuie să-mi mai iasă câteva astfel de goluri până mă las. Cum lumea îl ţine minte pe Demollari, aşa vreau să mă ţină minte şi pe mine, cât mai mult. Eram un necunoscut când am venit aici, acum zece ani– a spus Eric la Telekom Sport.

FC Viitorul – CFR Cluj 1-0 (1-0)

A marcat: Eric 44.

Cartonaşe galbene: Vînă 54, Rîmniceanu 90+2 / Deac 9, Vinicius 42, Culio 60, Hoban 61, Arlauskis (după fluierul final).

Au evoluat formaţiile:

FC Viitorul (manager tehnic Gheorghe Hagi): Rîmniceanu – Lopez, Țîru, Hodorogea, Ganea – Cicâldău, Băluță, Vînă (73 Kofi) – Eric, Țucudean (81 V. Ghiță), Chițu (70 De Nooijer).
Rezerve neutilizate: Buzbuchi – Horj, Mățan, Ciobanu.

CFR Cluj (antrenor Dan Petrescu): Arlauskis – Cr. Manea, Vinicius, Mureșan, Camora – Hoban (64 Nistor), Djokovic (54 Moutinho) – Peteleu (80 Păun), C. Deac, Culio – Balde.
Rezerve neutilizate: Duka – Boli, Rus, M. Coman.

Au arbitrat: Sebastian Colțescu (Craiova) – Adrian Ghinguleac (București), Ciprian Danșa (Oradea); rezervă: Marian Barbu (Făgăraș).

Leave A Reply

Your email address will not be published.