Concertul Regal de la Ateneul Român, de ziua Majestăţii Sale
Miercuri, 25 octombrie 2017, Fundația Principesa Margareta a României a organizat, cu ocazia aniversării zilei de naştere a Majestăţii Sale Regelui Mihai I, a zecea ediție a Concertului Regal de strângere de fonduri.
Concertul a avut loc în prezenţa Altețele Lor Regale Principesa Moștenitoare Margareta, Principele Radu și Principesa Maria. De asemenea, au luat parte membri ai Corpului Diplomatic, printre care s-au numărat Excelenţa Sa Miguel Maury Buendiae, Nunţiul Apostolic, Excelenţa Sa domnul Hans Klemm, ambasadorul Statelor Unite ale Americii, domnnul Derek Feely, ambasadorul Irlandei, precum și personalități de cultură, reprezentanți ai societății civile, susținători ai Fundației Principesa Margareta a României, voluntari și membri ai Comitetului Director al fundației.
Muzicieni români de renume internațional s-au reunit pe scena Ateneului Român, în sprijinul programului național Tinere Talente. În deschiderea concertului, Alteţa Sa Regală Principesa Moștenitoare Margareta a dat citire mesajului prilejuit de ediția aniversară a Concertului Regal.
Cu o istorie de zece ani, Concertul Regal este unul dintre cele mai longevive și de succes evenimente de strângere de fonduri din România.
Ediția aniversară a Concertului Regal caritabil i-a adus pe scena Ateneului Român pe trei dintre artiștii care au oferit momente unice și emoționante de-a lungul celor zece ediții ale acestui eveniment, muzicieni de succes pe mari scene ale lumii: violonistul Remus Azoiței, pianista Alexandra Dariescu și tenorul Teodor Ilincăi, acompaniați de Orchestra Fundației Principesa Margareta a României, dirijată de Tiberiu Soare.
Fondurile strânse din sponsorizări și donații la Concertul Regal din 25 octombrie 2017 vor sprijini o nouă generație de artiști, prin programul naţional Tinere Talente. Programul asigură valorificarea unor talente reale, care altfel ar fi pierdute pentru muzica și arta mondială. În decursul a 10 ani, Fundația Principesa Margareta a României a investit 1.200.000 Euro în viitorul artistic al României. Au fost acordate peste 260 de burse artiștilor aflați la început de drum, care provin din familii modeste, iar cu sprijinul mentorilor și promovării, aceștia au reușit performanțe extraordinare pe plan național și internațional. Programul Tinere Talente este astăzi recunoscut ca Cel mai bun program de Artă și Cultură din România, la Gala Societății Civile.
La fiecare ediție, concertul aniversar a adus pe scena Ateneului Român cei mai valoroși muzicieni ai momentului și mari orchestre, precum pianistul Dan Grigore (2008), Orchestra de Camera Radio si dirijorul Cristian Mandeal (2009), soprana Nelly Miricioiu, baritonul Yuriy Tsiple şi dirijorul Horia Andreescu (2010), violonistul Remus Azoitei, Orchestra Simfonică a Filarmonicii “George Enescu” şi dirijorul Christian Badea (2011), violonistul Alexandru Tomescu, Ansamblul Stradivarius si dirijorul Gabriel Bebeşelea (2012), violonistul Giuliano Carminola, Ansamblul Stravaganza (2013), pianista Alexandra Dariescu, Orchestra Fundaţiei Principesa Margareta a României și dirijorul Tiberiu Soare (2014), tenorul Teodor Ilincăi (2015), violonistul Roman Kim (2016).