Prahova: Fum la un vagon încărcat cu nitrat de amoniu; populația va fi evacuată pe o rază de 800 metri

0 164

Actualizare 21:05

Incendiul care a izbucnit, marți, la un vagon al unui tren de marfă încărcat cu nitrat de amoniu a fost lichidat după o intervenție care a durat peste două ore, localnicii care au fost evacuați urmând să revină la casele lor.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Prahova, Raluca Vasiloae, în containerul în cauză au fost depistați trei saci a câte 600 de kilograme de încărcătură, care erau topiți.

Un număr de 56 de persoane au fost evacuate pe o rază de un kilometru, după ce dintr-un vagon încărcat cu nitrat de amoniu al unui tren de marfă aflat în gara Breaza Nord a început să iasă fum.

Acestea au fost duse cu microbuze și autospeciale ale inspectoratelor București-Ilfov, Brașov, Dâmbovița și IGSU la sala de sport din localitate în vederea cazării, iar acum urmează să revină la casele lor.

IGSU informează că peste 70 de pompieri au acționat la Breaza, în sprijinul celor din Prahova intervenind și cei de la ISU Brașov.

Actualizare 19.20

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Prahova, Raluca Vasiloae, 55 de pompieri acționează la fața locului, 42 de persoane fiind evacuate din case.

Acestea vor fi transportate cu ambulanțe SMURD și cu microbuze de la ISU Prahova, ISU Dâmbovița și ISU Brașov la sala de sport din Breaza, informează sursa citată.

Pompierii care intervin cu cinci autospeciale cu apă continuă să acționeze pentru răcirea vagonului, care ulterior va fi deschis pentru a se pulveriza apă și în interior.

Peste 20 de jandarmi se află la fața locului pentru a sprijini intervenția.

Actualizare 18.30

Potrivit CFR SA, trenul transporta azot de la Târgu Mureș la Ploiești Triaj și este oprit între stațiile Comarnic și Câmpina.

“Compania Națională de Căi Ferate CFR SA vă informează că au fost sesizate scurgeri de conținut dintr-un vagon al unui tren de marfă. Trenul transporta azot de la Tg. Mureș la Ploiești Triaj. La aceasta oră trenul este oprit între stațiile Comarnic și Campina pentru intervenția ISU și a reprezentanților firmei pentru care efectua transportul. Din motive de siguranță traficul feroviar a fost oprit și s-a întrerupt alimentarea cu energie electrică a liniei de contact pe tot intervalul Câmpina — Comarnic”, precizează sursa citată.

Patru trenuri de călători staționează în gările Comarnic (15934 și 14038), Câmpina ( IR 1633) și Breaza (R 3010).

Știre inițială

Pompierii prahoveni intervin, marți seară, în gara Breaza Nord, pentru asigurarea măsurilor specifice la un vagon încărcat cu nitrat de amoniu din care iese fum, populația urmând să fie evacuată pe o rază de aproximativ 800 de metri.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Prahova, Raluca Vasiloae, trenul de marfă este compus din 25 de vagoane, iar dintr-un container situat la jumătate iese fum.

La fața locului se intervine cu șase autospeciale pentru răcirea vagonului, dar și cu o ambulanță SMURD, până la acest moment nefiind înregistrate victime.

Vasiloae a precizat că populația va fi evacuată pe o rază de aproximativ 800 de metri.

Conform sursei citate, a fost oprită alimentarea cu energie electrică, urmând ca linia să fie scoasă de sub tensiune.

Circulația feroviară este blocată pe un fir, pe ruta Brașov-București, au afirmat oficiali ai Poliției Transporturi Feroviare Prahova.

Leave A Reply

Your email address will not be published.