Parastasul de 40 de zile pentru Regele Mihai

0 117

Sâmbătă, 13 ianuarie 2018, Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei și Familia Regală au luat parte la parastasul de patruzeci de zile de la trecerea la cele veșnice a Regelui Mihai I al României.

Majestatea Sa Margareta și membrii Familiei Regale au strâns mâna celor care au venit să le fie alături. Sute de români au așteptat, de-a lungul drumului spre catedrală, pentru a transmite condoleanțe și cuvinte de încurajare Majestății Sale și Altețelor Lor Regale.

Majestatea Sa Margareta și Principele Radu au intrat în Vechea Catedrală Episcopală și Regală la ora 12 și s-au închinat la mormintele Regelui Carol I și Reginei Elisabeta, apoi la cele ale Regelui Ferdinand și Reginei Maria.

Slujba a fost oficiată de Arhiepiscopul Calinic al Argeșului și Muscelului. Înalt Preasfinția Sa a fost înconjurat de un sobor de preoți de la Mânăstirea Curtea de Argeș și din eparhie, având în frunte pe starețul mânăstirii, părintele Caliopie. De asemenea, au luat parte la slujbă un grup de maici de la Mânăstirea Pasărea și de la Mânăstirea Țigănești.

Arhiepiscopul Calinic, soborul de preoți, urmați de Majestatea Sa Margareta, de Principele Radu, de Principesa Maria, de dl Nicolae Medforth-Mills și de doamna Medforth-Mills au mers pe jos la Noua Catedrală Arhiepiscopală și Regală. În Pridvorul Noii Catedrale a fost rostită o rugăciune, la mormântul Regelui Mihai I.

Majestatea Sa Margareta și ceilalți membri ai familiei s-au închinat la mormintele Regelui Mihai și Reginei Ana, apoi au ieșit și au mulțumit tuturor celor care au venit să le stea alături.

Mâine ia sfârșit perioada de mare doliu a Familiei Regale și se încheie primele 40 de zile de la trecerea la cele veșnice a Regelui Mihai I al României.

Dumnezeu să-l aibă în paza Sa!

Leave A Reply

Your email address will not be published.