Sorin Colceag, antrenor U17: “Încă mai căutăm soluții pentru Turul de Elită!”

0 146

Tricolorii U17 se pregătesc la Centrul Național de Fotbal de la Mogoșoaia, iar duminică, 14 ianuarie, aceștia vor decola spre Antalya, acolo unde vor întâlni într-o “dublă” amicală echipa națională similară a Turciei.

Este penultima acțiune a juniorilor născuți începând cu 1 ianuarie 2001 înainte de participarea la Turul de Elită din luna martie, ultima rundă înaintea Campionatului European care va avea loc în luna mai în Anglia.

Naționala U17 va evolua pe 16 și 18 ianuarie în două jocuri de verificare în Antalya, pe stadionul din incinta “Emirhan Sports Complex” din Side. Primul joc începe la ora 13:00, al doilea la ora 11:00.

La Turneul de Elită din Ungaria, România va juca împotriva Israelului (22 martie), Ungariei (25 martie) și Sloveniei (28 martie).

Înaintea plecării în Turcia, selecționerul naționalei U17, Sorin Colceag, a oferit un interviu pentru FRF TV.

“Trebuie să ne îmbunătățim jocul!”

Sorin Colceag a trasat obiectivele pe care le are în cele două partide care vor avea loc în Antalya pe 16 și 18 ianuarie

– Domnule Colceag, care sunt obiectivele pe care le urmăriți în cele două partide amicale cu Turcia?

– Aceasta este prima acțiune a echipei naționale U17 după obținerea calificării la Turul de Elită din Ungaria. O îmbunătățirea a jocului: acesta este principalul obiectiv. Al doilea obiectiv este căutarea de variante noi de joc pentru că ne așteaptă partidele de la Turneul de Elită și, cu siguranță, adversarii noștri și-au făcut și ei temele și căutăm soluții pentru a-i suprinde. Al treilea obiectriv este găsirea de noi jucători pentru această echipă națională.

– Se poate spune că această acțiune din Antalya este ultima în luarea deciziei finale pentru formarea lotului care va merge în Ungaria?

– Pentru noi ca antrenori, da. Pentru ei nu trebuie să fie pentru că mulți dintre ei vor avea șansa să mai fie prezenți la acțiunile echipelor naționale. Să nu uităm că ei sunt tineri și au fluctuații de formă la această vârstă. Dar pentru noi ca staff e un ultim test înainte de luarea deciziei finale de formare a lotului pentru Turneul de Elită.

– E o misiune dificilă această decizie finală?
– Întotdeauna e o decizie dificilă. Repet, sun tineri, au perioade bune și mai puțin bune, au momente când joacă la echipele lor de club sau uneori nu fac acest lucru și se vede. Noi suntem deschiși la toate aceste lucruri și pregătiți să reacționăm!

Reprezentativa formată din juniori născuți începând cu 1 ianuarie 2001 s-au aflat  în cantonament la Centrul Național de Fotbal Mogoșoaia.

Tricolorii antrenați de Sorin Colceag pregătesc participarea la Turul de Elită din martie, ultima rundă înaintea Campionatul European U17 găzduit de Anglia.

În această lună, pe 16 și 18 ianuarie, România U17 va disputa două jocuri de verificare în Antalya, pe stadionul din incinta “Emirhan Sports Complex” din Side. Primul joc începe la ora 13:00, al doilea la ora 11:00.

Înaintea decolării spre Turcia, jucătorii se pregătesc zilnic în sala de forță de la Mogoșoaia și pe terenul Centrului Național de Fotbal Buftea.

„Pentru aceste jocuri avem ca obiectiv să urmărim și jucători noi care ne pot ajuta la următoarele acțiuni, dar și să avem un joc consistent și rezultate care să ne dea încredere la turneul de calificare”, a declarat Sorin Colceag, antrenorul României U17.

Până la Turul de Elită, când vor juca împotriva Israelului (22 martie), Ungariei (25 martie) și Sloveniei (28 martie), tricolorii vor mai disputa o „dublă” de pregătire cu Cipru, la finalul lunii februarie.

Lotul convocat de antrenorul Sorin Colceag pentru această acțiune:

Portari: Alexandru Șerban (Academia Gh. Hagi), Luis Ludoșan (FC Augsburg)

Fundași: Alex Georgescu (Academia Gh. Hagi), Antonio Vlad (Academia Gh. Hagi), Andres Dumitrescu (FC Pitești 2008), Marcel Chiorean (Sporting Juniorul Vaslui), Alexandru Catrici (Nuova Mama Mia Becicherecu Mic), Gabriel Boloca (Juventus Torino), Loren Niță (Centrul Național de Pregătire Tg. Mureș/Interstar Sibiu), Răzvan Ilan (Centrul Național de Pregătire Tg. Mureș/ LPS Banatul)

Mijlocași: Iulian Ilie (Sportul Snagov), Vlad Mitrea (Inter Milano), Aurel June (Sporting Junior Vaslui), Andrei Mărginean (CS Zlatna), Raul Șteau (Centrul Național de Pregătire Tg. Mureș/ Viitorul Cluj), Darius Ghindovean (MSV Duisburg), Alexandru Negrean (Academia Gh. Hagi), Bogdan Călin (Academia Gh. Hagi), Mihai Manole (Dinamo).

Atacanți: Jovan Markovic (CS U Craiova), Alexandru Dumitru (Atletico Madrid), Daniel Toma (Dunărea Călărași)

Jucătorii Jovan Markovic (CS U Craiova) și Gabriel Boloca (Juventus Torino) se vor alătura lotului direct în Antalya.

Leave A Reply

Your email address will not be published.