Ilie Dobre a fost inclus în Hall of Fame

0 184
Celebrul comentator sportiv Ilie Dobre, de la Radio România Actualităţi, a fost inclus în Hall of Fame de World Record Academy (Academia Recordurilor Mondiale), prestigioasa organizaţie care certifică recordurile mondiale, cu sediul la Miami (SUA).
Ilie Dobre este primul român care a stabilit 10 recorduri mondiale omologate de World Record Academy, care i-a acordat şi premiul ”Omul Anului în Media” (2014)”, pentru promovarea, în media, a sportului, a valorilor morale, a fair play-ului şi a valorilor sociale în sport.

El a rămas în istoria transmisiunilor sportive prin mai multe întâmplări comice. În timpul unui meci de fotbal comenta cu atâta patos, încât coordonatorul emisiunii i-a spus: “Mai rar, Dobre, jucătorii nu pot alerga atât de repede pe cât comentezi tu”.

Altădată, la un meci Celta Vigo — FC Argeș (scor final 7-0), cânt tabel de marcaj indica 4-0, jucătorul Mutu a marcat un gol care a fost anulat. Ilie Dobre a strigat, ca de obicei, “goooooooooool!”. Și-a dat seama că arbitrul invalidase reușita lui Mutu abia după un sfert de oră, când spaniolii au înscris golul următor.
Printre recordurile sale mondiale se numără: de 35 secunde şi 6 zecimi — transmisiunea unui gol în direct, fără respiraţie; 52 de secunde şi 3 zecimi — transmisiunea unui gol în direct, fără respiraţie, în studio; 1 minut şi 8 secunde — cu o singură respiraţie; ‘Cel mai de succes comentator sportiv de radio din lume’; Comentatorul sportiv de radio cu cele mai multe cărţi publicate (45).

World Record Academy relevă, de asemenea, că Ilie Dobre a fost decorat, în anul 2008, de Preşedinţia României, cu ‘Ordinul Naţional pentru Merit’, în grad de Cavaler. World Record Academy a omologat, numai în ultimii 10 ani, 4.500 de noi recorduri mondiale.

Leave A Reply

Your email address will not be published.