CSM București, victorie de excepție în fața maghiarelor de la Gyor

0 143

CSM Bucureşti a învins echipa maghiară Gyori Audi ETO KC, deţinătoarea titlului, cu scorul de 28-22 (13-11), vineri, în Sala Polivalentă ”Ioan Kunst-Ghermănescu” din Capitală, în primul meci din grupele principale ale Ligii Campionilor la handbal feminin.

CSM Bucureşti, câştigătoarea trofeului în 2016, după o finală cu Gyor, a făcut un meci de zile mari şi a reuşit să învingă echipa care domină handbalul feminin continental în ultimii ani.

Echipa antrenată de spaniolul Ambros Martin, selecţionerul naţionalei României, a început mai bine la Bucureşti şi a condus cu 2-0 şi 3-1, dar CSMB a revenit şi a preluat conducerea cu 5-3, iar apoi a avut 6-4. Gyor a marcat de trei ori la rând şi a trecut din nou la conducere. Oaspetele au mai avut avantaj, 8-7, 8-8 şi 11-10, dar finalul reprizei a aparţinut ”tigroaicelor”, care au intrat cu un avans de trei goluri la pauză, 13-11.

CSM Bucureşti a făcut o repriză secundă superbă, având trei goluri în plus pe tabelă în majoritatea timpului, pentru ca în final să se impună la o diferenţă clară de şase goluri, 28-22.

”Gyor are o echipă grozavă, azi au lipsit câteva jucătoare, puteţi vedea acest lucru. A fost un meci greu, abia aşteptam acest meci încă de acum câteva zile, de acum câteva săptămâni. Am construit, a fost greu, dar acum sunt foarte fericită pentru această victorie. Am făcut multe schimbări astăzi, iar fetele s-au descurcat foarte bine. Totul a mers bine pentru noi astăzi. Sala a fost fantastică astăzi. A fost grozav, nu am mai văzut aşa ceva, a fost fantastic. Le mulţumesc mult tuturor fanilor”, a delcarat Helle Thomsen, antrenoarea CSM București pentru Telekom Sport.

Celelalte meciuri ale grupei sunt programate duminică, NFH – Nykoebing Falster Handbold – Rostov şi RK Krim Mercator Ljubljana – FC Midtjylland.

În clasament, CSM Bucureşti este lider, cu 8 puncte, urmată de Gyor, 6 puncte, Rostov, 4 puncte, NFH – Nykoebing Falster Handbold, 4 puncte, RK Krim Mercator, 2 puncte, FC Midtjylland, 2 puncte.

CSM Bucureşti va juca următorul meci în deplasare cu formaţia daneză FC Midtjylland, pe 4 februarie.

Leave A Reply

Your email address will not be published.