38 de localităţi din 14 judeţe, afectate de inundaţii; 5.000 de pompieri, jandarmi şi poliţişti sunt în teren

0 144

Ministerul Afacerilor Interne a anunţat joi că în urma inundaţiilor au fost afectate 38 de localităţi din 14 judeţe.

Potrivit unei centralizări realizate la nivel naţional, au fost afectate judeţele Braşov, Bacău, Călăraşi, Covasna, Dâmboviţa, Giurgiu, Harghita, Mureş, Prahova, Sibiu, Teleorman, Vaslui şi Vrancea.

Localităţile cel mai afectate au fost Căpeni, din judeţul Covasna şi Augustin, din judeţul Braşov, de unde au fost evacuate zeci de persoane, majoritatea la rude, situaţia fiind în dinamică.

În localitatea Augustin s-a reuşit consolidarea digului de pe râul Olt şi au fost remediate fisurile, în prezent acţionându-se pentru evacuarea apei.

Forţele MAI rămân în continuare mobilizate în Covasna, cu precădere în zona localităţii Căpeni, pentru monitorizarea situaţiei şi pentru a acorda sprijin populaţiei.

Conform ultimei centralizări, la nivelul întregii ţări, rămân afectate 3 drumuri naţionale, 9 drumuri judeţene şi un tronson de cale ferată. Au mai fost inundate 235 curţi, 15 anexe gospodăreşti, 622 fântâni, 4 case, 9 poduri/podeţe şi 23 beciuri/subsoluri.

Aproximativ 5.000 de pompieri, jandarmi şi poliţişti sunt în teren, cu peste 2.300 mijloace tehnice, intervenind în sprijinul comunităţilor afectate de fenomenele hidrologice periculoase.

Monitorizarea situaţiei şi coordonarea acţiunilor este realizată prin Centrul Naţional de Conducere Integrată al MAI, completat cu grupa operativă a Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.

Ministerul Afacerilor Interne recomandă cetăţenilor din zonele afectate de inundaţii să respecte recomandările autorităţilor.

Leave A Reply

Your email address will not be published.