Vineri 13

0 402

În credința minunată în HRISTOS – MÂNTUITORUL lumii, nu există loc pentru superstiții, ci numai pentru Binecuvântare şi Bucurie Sfântă.

Ce poate fi mai sfânt decât ziua sfântă de Vineri, ziua în care Mântuitorul IISUS HRISTOS a murit pe Cruce, pentru Viața lumii ? Nimic, nici o zi nu este mai sfântă, decât numai ziua sfântă de Duminică, ziua Arătării Învierii tuturor prin Mântuitorul HRISTOS, Cel Înviat din morți – IZVORUL ÎNVIERII NOASTRE.

Ce poate fi mai sfânt decât cifra 13, cifra care îl arată lămurit, prin simbol, desigur, ca să îl înțelegem pe DUMNEZEU aşa precum şi este, adică Unul în Ființă şi totuşi Trei în Persoane ?!?

Numai pentru diavol, „vineri 13”, este cea mai cu „ghinion” zi, pentru că el ştie prea bine ce a pățit în Vinerea Mare din partea Preasfintei TREIMI. Amintirea asta îl tulbură teribil.

Așadar, să nu ne lăsăm influențați de gândurile venite de la vrăjmașul diavol – îngerul căzut (declarat de el însuşi ca fiind vrăjmaş lui DUMNEZEU şi chipului lui DUMNEZEU, care e tot omul), pentru că atragem efectiv prin gândurile acestea, răul, în viața noastră, ci să-L cinstim şi să-L iubim aşa cum se cuvine pe Creatorul nostru Bun, pe DUMNEZEU, cel închinat şi Slăvit în Preasfânta TREIME -Tatăl, Fiul şi Duhul Sfânt – şi atunci vom atrage tot Binele şi toată Binecuvântarea în viața noastră.

(Dimitrie Ivașco, stareț Mânăstire Straja)

Leave A Reply

Your email address will not be published.