Când încep să bată tobele pentru război

0 289

Războiul este una dintre cele mai primitive și fără sens manifestări ale experienței umane, așa că în mod firesc, cei mai sănătoși oameni cu familii, ambiții și inimi amabile nu doresc să aibă nimic de-a face cu astfel de lucruri. Din nefericire, așa cum vedem cu escaladarea Siriei , guvernele se dezvoltă în război, deoarece le oferă o scuză presantă pentru a atrage mai multă putere și a lua măsuri extrajudiciare – atât acasă, cât și în străinătate.

Pentru a depăși obstacolul în calea opiniei publice, guvernele au o istorie extinsă de a-și găsi calea în război. Acest lucru este greu de crezut pentru oamenii care cred că guvernul are cel mai bun interes în minte, dar este ceva pe care conducătorii l-au făcut de la începutul timpului. În Statele Unite moderne, oamenii sunt determinați să creadă că această instituție se rătăcește accidental în război cu intențiile bune de a proteja țara de rău sau de a elibera un aliat aflat în primejdie.

Această strategie de înșelăciune a fost ilustrată de propagandistul nazist Herman Goering, care a spus:

“Desigur, oamenii nu vor război. De ce ar fi trebuit să-și riște viața într-un război, un fermier sărac într-o fermă atunci când cel mai bun lucru pe care-l poate obține este să se întoarcă la ferma sa într-o singură cutie? Firește, oamenii obișnuiți nu doresc război nici în Rusia, nici în Anglia, nici în Germania. Acest lucru este înțeles. Dar, la urma urmei, conducătorii țării sunt cei care determină politica și este întotdeauna o simplă chestiune de a trage oamenii, fie că este vorba de o democrație sau de o dictatură fascistă, de un parlament sau de o dictatură comunistă. Cu voce sau fără voce, oamenii pot fi întotdeauna aduși la licitația liderilor. Este usor. Tot ce trebuie să faceți este să le spuneți că sunt atacați și să denunțe pacificatorii pentru lipsa de patriotism și expunerea țării la pericol. Funcționează la fel în orice țară. “

Desigur, regimul nazist este cunoscut pentru brutalitatea și înșelăciunea lui, deci această recunoaștere nu este la fel de uimitoare ca și cum ar fi de la un general american, dar nu face nici o greșeală că acestea sunt genurile de gânduri pe care generalii americani și politicienii le au – doar nu suficient de adânci să le spună cu voce tare.

Credeți sau nu, folosirea unor tactici înșelătoare de a influența opinia publică în favoarea războiului este de fapt o parte oficială a cărții de joc a armatei americane. Potrivit Wikileaks , publicația armatei americane “Tehnici și proceduri speciale pentru forțele speciale de apărare a forțelor externe ale forțelor speciale de apărare” recomandă finanțarea terorismului pentru operațiunile de schimbare a regimului și utilizarea atacurilor de steag falsl pentru a destabiliza regimurile neprietenoase intereselor occidentale.

Nu este nimic nou, totuși, aceasta este o parte a istoriei americane, deoarece aproape orice război în care SUA a fost vreodată implicat a fost construit pe minciuni . Mai jos sunt câteva dintre cele mai bine documentate exemple de războaie care au fost declanșate din cauza minciunilor și a propagandei guvernamentale.

Războiul spaniol-american – 1898

În ianuarie 1898, președintele William McKinley a ordonat USS Maine să vină în Havana, Cuba, în ciuda anilor de conflict dintre rebelii cubanezi și guvernul spaniol. Această mișcare a fost intenționată a fi un spectacol de forță împotriva guvernului spaniol, în conformitate cu doctrina Monroe, pentru a stabili dominația Statelor Unite în emisfera vestică.

La 21:40, pe 15 februarie 1898, USS Maine a explodat cu un echipaj de 354 de oameni la bord, ucigând 266. În timp ce guvernul spaniol a insistat că explozia a fost cauzată de un incendiu într – un buncăr de cărbune care s-a extins, politicienii din Statele Unite au dat rapid de vina pe Spania pentru că ei doreau o scuză pentru a purta un război de cucerire a teritoriilor în Mexic, Caraibe și Pacific.

Deși președintele McKinley și-a exprimat anterior opoziția față de un conflict militar, la 25 aprilie SUA au declarat război Spaniei .

” Războiul de zece săptămâni ” a dus nu numai la înfrângerea ultimelor rămășițe ale imperiului spaniol, ci și la o nouă eră a “expansionismului” american, deoarece Statele Unite au preluat controlul asupra Puerto Rico, Guam și insulele filipineze.

În 1976, o echipă de experți în explozii navale a examinat dovezile și au coroborat afirmațiile spaniole potrivit cărora scufundarea USS Maine a fost cauzată de o explozie internă de la muniția care a fost păstrată la bord.

Primul război mondial – 1915

Primul război mondial a fost nedorit de majoritatea americanilor de la început, văzându-l drept o luptă de putere între aristocrații europeni și noii.afaceriști în expansiune Această situație a fost o problemă nedorită pentru armata britanică, condusă de Winston Churchill, deoarece ei doreau ca Statele Unite să le asigure spatele în război.

Statele Unite au intrat în război în 1915, când o navă americană numită Lusitania a fost trimisă prin ape ostile ca momeală, umplută cu mai mult de o mie de civili și cu o cantitate neobișnuit de mare de muniție. Nava a fost lovită de un torpilor german și a explodat instantaneu din cauza tuturor munițiilor de la bord, ucigând mai mult de jumătate dintre pasageri și echipaj.

Cu o saptamana inainte de scufundarea Lusitaniei, Churchill ia scris lui Walter Runciman, presedintele Comitetului de Comert, declarand ca este “cel mai important sa atragem navele neutre pe malurile noastre, in speranta implicării Statelor Unite in Germania”.

După ce a investigat tragedia, fostul ofițer britanic de informații navale Patrick Beesly a spus: “dacă informațiile noi nu vor ieși la iveală, eu sunt împins în mod reticent la concluzia că a existat o conspirație în mod deliberat de a pune Lusitania în pericol în speranța unuii un atac abominabil care ar aduce Statele Unite în război. O astfel de conspirație nu ar fi putut fi pusă în aplicare fără permisiunea și aprobarea expresă a lui Winston Churchill. “

Pe lângă această manevră militară înșelătoare, în SUA a avut loc o campanie neobișnuită de dezumanizare a germanilor și de a-i picta ca monștri. Într-o propagandă care a fost oferită cetățenilor americani, soldații germani au fost descriși ca ucigași de copii și că uneori îi mănâncă. Au existat chiar și rapoarte false despre răstignire.

Al doilea război mondial – 1941

Cărțile de istorie sugerează că Pearl Harbor a fost un atac neprovocat, uciderea a mii de americani și forțarea guvernului de a intra într-un război extrem de nepopular în acea perioadă. Cu toate acestea, guvernul american a adoptat sancțiuni stricte atât în ​​Japonia, cât și în Germania, sperând că fiecare țară va face prima mișcare și le va da o scuză pentru a intra în război. Nu numai că a provocat atacul, dar președintele Roosevelt și militarii americani știau că atacul a venit și a mutat cele mai scumpe avioane în alte locații, lăsând mii de oameni ca pioni sacrificabili.

Cărțile de istorie vând și războiul împotriva naziștilor ca pe un război umanitar pentru a salva oamenii de la Holocaust, dar SUA au negat trecerea sigură a refugiaților evrei, în timp ce serviciile britanice intenționau chiar să explodeze navele de refugiati , într-un complot numit Operațiunea Embarrass.

Multe afaceri și politicieni americani au lucrat foarte îndeaproape cu naziștii chiar și după ce cele două țări și-au declarat război . .

Înainte ca americanii să se implice în război, erau grupării ale arenei politice, care erau de fapt mari susținătoare ai partidului nazist – atât în ​​scopuri de afaceri, cât și în interese comune, cum ar fi eugenia.

Cel mai proeminent politician american care lucra cu naziștii a fost de fapt bunicul lui George W. Bush, Prescott Bush. Nu există nici o îndoială că el a finanțat și a lucrat cu naziștii pentru că averea companiei sale a fost confiscată în 1942 de către guvernul Statelor Unite în cadrul actului ” tranzacționarea cu inamicul “. El a lucrat în fruntea unei firme financiare numită Brown Brothers Harriman, care a acționat ca bază americană pentru interesele de afaceri naziste.

Brown Brothers Harriman a fost una dintre cele mai mari firme de investiții internaționale din anii 1930 și a trimis milioane de dolari în aur în străinătate pentru a reconstrui armata germană și a finanța partidul nazist. Această bombă a fost în cele din urmă expusă la 30 iulie 1942, când New York Herald Tribune a postat un articol intitulat ” Angelul lui Hitler are trei milioane de dolari în banca americană. “Acest articol a ridicat suspiciunea că banca este un” cuib secret “pentru elitele naziste și, în cele din urmă, a declanșat investigația care a dus operațiunea.

Războiul coreean – 1950

Propaganda războiului i-a determinat pe mulți să creadă că guvernul nord-coreean a lansat un atac neprovocat asupra Coreei de Sud, în numele puterilor comuniste din Rusia și China. Cu toate acestea, încă o dată, acesta a fost un alt caz în care SUA sprijinea un dictator împotriva altuia, încercând să obțină controlul asupra unui întreg continent – tot timpul, întinzând curse ambelor parți pentru a se declanșa conflictul.
Istoricul Mark E. Caprio, profesor de istorie la Universitatea Rikkyo din Tokyo, subliniază :

“La 8 februarie 1949, președintele sud-coreean sa întâlnit cu ambasadorul John Muccio și secretarul armatei Kenneth C. Royall din Seul. Aici, președintele coreean a enumerat următoarele drept justificări pentru inițierea unui război cu nordul: armata sud-coreeană ar putea fi ușor crescută cu 100 000 dacă ar atrage de la 150 000 la 200 000 de coreeni care au luptat recent cu japonezii sau chinezii naționaliști. În plus, moralul armatei sud-coreene a fost mai mare decât cel al nord-coreenilor. Dacă a izbucnit războiul, el se aștepta la dezertele în masă din partea inamicului. În cele din urmă, recunoașterea de către Națiunile Unite a Coreei de Sud și-a legitimat guvernarea pe întreaga peninsulă (așa cum se prevede în constituția sa). Astfel, a concluzionat, nu a existat “nimic de câștigat prin așteptare”.

Războiul din Vietnam – 1964

Informațiile publicate în 2005 de către Agenția Națională de Securitate au arătat că incidentul din Golful Tonkin din august 1964 a fost falsificat în mod deliberat pentru a face să pară că tunurile nord-vietnameze au atacat un distrugător american care patrulează în apele internaționale, când în realitate nu au făcut-o. Acesta a fost evenimentul pe care armata americană la folosit ca o scuză pentru a merge la război în Vietnam și a fost înconjurat de mister și controverse până la zeci de ani mai târziu, când faptele oficiale au fost eliberate.

De curând s-au împlinit 45 de ani de când SUA și-au retras ultimele trupe de luptă din Vietnam, iar ultimii prizonieri de război care au avut loc în Vietnamul de Nord s-au întors în SUA. Potrivit estimărilor , mai mult de 2 milioane de civili , 1.1 milioane de luptători nord-vietnamezi și Viet Cong, 250.000 de luptători sud-vietnamezi și aproape 58.000 de militari americani au fost uciși în Vietnam în timpul războiului – toate datorită minciunilor folosite de propaganda pentru a inocula americanilor frica pentru siguranța lor.

Libia – 1984 (apoi 2015)

Fostul agent Mossad, Victor Ostrovsky, a recunoscut că Mossad a plantat un transmițător radio în complexul prim-ministrului libian al lui Muammar Gaddafi din Tripoli, care inițiază transmisii teroriste false înregistrate de Mossad și folosite pentru a-l încadra pe Gaddafi ca susținător al terorismului. Președintele Reagan a bombardat Libia imediat după rapoartele false, dar aceasta nu a fost prima sau ultima dată când SUA s-ar implica în Libia.

După cum a raportat proiectul Gândirii libere, 3.000 de e-mailuri trimise de Departamentul de Stat de la fostul secretar de stat Hillary Clinton conțineau dovezi flagrante despre națiunile occidentale folosind NATO ca un instrument pentru răsturnarea lui Gaddafi.

Răsturnarea NATO nu a fost pentru protecția poporului, ci, în schimb, a fost să contracareze încercarea lui Gaddafi de a crea o monedă africană sprijinită pe aur pentru a concura cu monopolul băncii centrale occidentale. Ca de obicei, SUA și omologii săi occidentali au părăsit țara după care au lovit-o cu cinism.

“Astăzi nu există niciun guvern în Libia. Este pur și simplu haos unde mafioti patrulează pe străzi și ucigându-se unii pe alții“ ,comenta senatorul statului Virginia Richard Black.

În ciuda anumitor probleme din Libia, înainte de lovitura de stat, “libienii au avut un nivel de trai incredibil de ridicat, cel mai înalt în Africa”, a declarat Francis Boyle, avocat internațional, la RT. “Când am fost prima dată în Libia în 1986, am fost uimit de drepturile acordate femeilor. Ceea ce am văzut în Libia a fost că femeile puteau face orice doreau să facă în deplină egalitate cu bărbații !”

Irak – 1990

La începutul operațiunii Desert Storm în 1990, o firmă de relații publice, pe numele lui Hill și Knowlton, a cheltuit milioane de dolari în numele guvernului SUA, construind știri care să vândă războiul publicului american. Una dintre cele mai emoționante furii care urma să vină de la această împingere la război a fost mărturia unei fete de 15 ani din Kuweit, cunoscută doar prin numele ei de Nayirah.

Într-o mărturie video, care a fost ulterior distribuită mass-media, ea a susținut că soldații irakieni au ucis copiii în incubatoare la un spital.

” M-am oferit voluntar la spitalul al-Addan. În timp ce eram acolo, am văzut că soldații irakieni vin în spital cu arme și intră în camera unde … bebelușii erau în incubatoare”, a spus Nayirah. “Au luat copiii din incubatoare, au luat incubatoarele și au lăsat bebelușii pe podea rece să moară”.

Sună oribil, nu? Din fericire, nu sa întâmplat niciodată. Acesta a fost un eveniment fabricat destinat dezumanizării poporului irakian în ochii publicului american. Întregul lucru a fost expus când jurnaliștii au descoperit că martorul, Nayirah era de fapt fiica unui ambasador american , care a fost condus de specialiștii în operațiuni militare de psihologie.

În plus față de această mărturie falsă, guvernul Statelor Unite a arătat, de asemenea, în Arabia Saudită imagini false prin satelit care descriu trupele irakiene care s-au împrăștiat la granița lor.

Irak – 2003-prezent

E-mailurile care au fost declasificate în 2015 prezintă o imagine diferită a invaziei administrației Bush în Irak decât au determinat publicul să creadă. Un memoriu întocmit de ambasada americană la Londra a dezvăluit cum administrația Bush a folosit “spioni” în Partidul Laburist britanic pentru a ajuta la formarea opiniei publice britanice în favoarea războiului, înainte de invazia SUA.

În săptămânile care au condus la invazia Irakului, administrația Bush a inundat undele de radio americane cu afirmații variind de la legăturile lui Saddam Hussein cu Al-Qaeda , cu afirmațiile lui Colin Powell, “eronate prost”, conform cărora Irakul avea arme de distrugere în masă .

După ce a invadat o națiune străină suverană, președintele George W. Bush a mințit în mod flagrant publicului american și când au apărut știri că nu există, de fapt, arme de distrugere în masă, el a acuzat pur și simplu pe oricine la criticat că a încercat să “revizuiască istoria .“

În timpul președinției sale, în timp ce dădea un discurs despre această problemă, Bush a spus : ” Această națiune a acționat în urma amenințărilor venite din partea dictatorului Irakului,iar acum sunt unii care ar dori să rescrie istoria !”-cât cinism.

Războiul împotriva terorii – 2001-prezent

Acum, armata Statelor Unite și aliații săi își exportă războaiele de teroare pe tot globul, în numele luptei împotriva terorismului, iar majoritatea acestor războaie sunt, de asemenea, justificate prin propagandă și minciuni.
În primele zile ale “războiului împotriva terorii”, guvernul macedonean a fost prins în favoarea unui atac terorist fals în încercarea de a obține finanțare din partea forțelor occidentale. Șase imigranți pakistanezi nevinovați au fost acuzați că sunt teroriști și uciși în incident.

În 2001, presa americană a petrecut săptămâni în care circula ideea că atacurile cu antrax au fost realizate de arabi în legătură cu Afganistanul, când în realitate era un om de știință guvernamental în spatele atacurilor.

În 2005, fostul avocat al Departamentului de Justiție, John Yoo, a sugerat că SUA ar trebui să creeze o organizație teroristă falsă pentru a oferi armatei o scuză pentru a ataca locuri în care credeau că se ascundau adevărați teroriști:
“Agențiile noastre de informații creează o organizație teroristă falsă”, a spus Yoo. “Ar putea avea propriile site-uri web, centre de recrutare, tabere de instruire și operațiuni de strângere de fonduri. S-ar putea lansa operațiuni teroriste false și ar putea cere credite pentru greve teroriste, ajutând la semănarea confuziei în rândurile al-Qaeda, provocând operativii să se îndoiască de identitatea altora și să pună la îndoială validitatea comunicațiilor “.

În 2005, soldații israelieni au recunoscut că au aruncat cu pietre la alți soldați israelieni, astfel încât aceștia ar fi putut da vina pe palestinieni pentru a justifica folosirea forței violente împotriva protestatarilor. Israel are, de asemenea, o istorie profundă de folosire a minciunilor și a atacurilor false pentru a justifica acțiunea militară.
Într-un incident care a ajuns să fie cunoscut sub numele de The Lavon Affair în 1954, agenții israeli sub acoperire au lansat bombe împotriva țintelor americane și britanice, sperând că atacul ar fi dat vina pe rebelii locali. Din fericire, au fost prinși și complotul a fost expus.

Acest lucru pe termen lung al înșelăciunii este important de luat în considerare, deoarece armata americană bate din nou tamburul de război, de data aceasta în Siria, unde a existat, de asemenea, o lungă listă de atacuri false în mâinile puterilor occidentale.

Începând din 1957, politicienii din SUA și Marea Britanie au elaborat un complot pentru a pregăti extremiștii islamici să efectueze atacuri false de pavilion pentru a forța schimbarea regimului în Siria. Acum, decenii mai târziu, istoria se repetă în aceeași parte a lumii, pe măsură ce schimbarea regimului în Siria este din nou pe ordinea de zi, iar puterile occidentale urmăresc aceeași manevră.

Se știe acum că grupurile rebele care vor deveni în cele din urmă ISIS au fost finanțate de forțele americane în actualul război civil sirian. De asemenea, atacurile gazelor anterioare care au fost acuzate de Assad nu s-au dovedit a fi legate de guvernul său. De fapt, povestea oficială a acestor atacuri este foarte contestată.

Theodore Postol, profesor emerit la Institutul de Tehnologie din Massachusetts (MIT), a făcut o declarație după un presupus atac de gaze anul trecut, spunând că nu crede că regimul Assad era responsabil pentru atacuri și că este posibil ca dovezile să fi fost trucate.

Reporterul de investigație, câștigătorul premiului Pulitzer, Seymour Hersh, a declarat că surse americane de nivel înalt i-au spus că guvernul turc a efectuat atacurile cu arme chimice de care a fost învinovățit guvernul sirian. Curând după aceea, oficialii guvernului turc au fost înregistrați în legătură cu planurile de a efectua atacuri similare și de a da vina pe regimul Assad.

După cum a subliniat într-un articol ieri TFTP , indiferent de cine este de fapt responsabil pentru atac, o intervenție a armatei americane va duce doar la mai multe decese și distrugeri .

Având în vedere că guvernul american are o reputație atât de mare pentru crima în masă și pentru încălcarea drepturilor omului, trebuie să fim întotdeauna extrem de suspicioși atunci când cineva aflat în putere pretinde că face ceva nobil, mai ales atunci când este implicată forța militară.

(Edward Morgan)

Leave A Reply

Your email address will not be published.