OPCW nu a găsit arme chimice în zonele din Siria bombardate de SUA

0 109

Șeful Direcției Generale Operaționale a Statului Major General al Rusiei, generalul Serghei Rudskoy, a anunțat că Organizația pentru Interzicerea Armelor Chimice (OPCW) a confirmat că în centrul de cercetare Barzeh din Damasc nu au fost găsite arme chimice, în ciuda pretențiilor oficialilor SUA.

Oficialul a mai spus că mii de oameni ar fi putut muri dacă ar fi existat vreo armă chimică la locațiile care au fost atacate de coaliția condusă de SUA.

“Imediat după atacuri, mulți oameni care au lucrat la aceste obiective distruse le-au vizitat, fără a avea echipamente de protecție. Nici unul dintre ei nu s-a otrăvit cu agenți toxici”, a spus Rudskoy.

El a afirmat că logica loviturilor asupra presupuselor locații cu agenți toxici în Siria a fost neclară, pentru că dacă agenții toxici ar fi fost depozitați acolo, teoretic, zeci de mii de oameni ar fi murit după loviturile cu rachete de croazieră.

„Analiza lor n-a identificat substanțe toxice în instalația distrusă. Asta demonstrează că în respectivul centru de investigație științifică de foarte mult timp nu s-au realizat lucrări cu substanțe toxice”, a indicat el. Rudskoi a chestionat logica oficialilor militari ai SUA, Marea Britanie și Franța, atunci când au ales obiectivele de atacat: „Dacă acolo cu adevărat ar fi fost rezerve de substanțe toxice, atacurile cu rachete de croazieră ar fi putut genera mari focare de contaminare, iar în cazul Damascului, inevitabil ar fi murit zeci de mii de persoane”.

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.