Continuă evacuarea militanților și teroriștilor din regiunile controlate de armatele ruse și siriene

0 143

Armata rusă continuă să deporteze militanții din cel mai fierbinte punct al Siriei, regiunile sudice ale Damascului, se arată în reportajul publicat de “Ruskaia Vesna ” de la periferia fostului lagăr palestinian Iarmuk.

Așa cum anunță și news.bg, cu grupurile armate care controlează zonele Ialda, Babila, Sidi Migdat, Beit Saham, s-a ajuns recent la un acord privind încetarea rezistenței, predarea armelor și părăsirea zonei de către militanții din nordul țării.

Printre acestea, principala forță a fost grupul reunit “Djebhat an-Nusra” – “Hayat Tahrir ash-Sham”. Aceasta este cea mai puternică și mai numeroasă grupare din Siria după înfrângerea principalelor forțe IGIL. Teroriștii HTS devin adesea atentatori sinucigași, încercând să arunce în aer pozițiile armatei siriene.

În zona Iarmuk au creat mari dificultăți pentru forțele avansate ale AAS, împiedicându-le să pună capăt tintei principale – IGIL. Dar “oamenii politicoși” au reusit sa convinga militanții să părăsească acest teritoriu. Militanții au predat 1236 de arme de calibru mic armatei ruse și celei siriene.

Centrul pentru împăcarea părților aflate în conflict și soldații poliției militare ai Ministerul Apărării au luat măsuri de securitate sporite, continuând de două zile retragerea membrilor grupurilor armate ilegale și a membrilor familiilor acestora din așezările Ialda, Babila și Beit Sahm. În aceasta din urmă a fost recent deschis un coridor umanitar cu un punct de control, prin care erau predati jihaddisti care s-au predat.

În ultima zi, prin acest coridor umanitar, au trecut 1.348 de militanți și membri ai familiilor lor (506 bandiți și 842 rude). S-a format un convoi de 36 de autobuze escortate de vehicule de securitate siriene, ambulanțe ale Semilunei Roșii i-u transportat la nord de provincia Alep – districtul Al-Bab.

Ceilalți membri ai formațiunilor armate ilegale au decis să utilizeze amnistierea prezidențială pentru a-și reglementa statutul și a reveni la viața pașnică.

Leave A Reply

Your email address will not be published.