Două bombardiere strategice rusești interceptate de avioane de luptă americane

0 166

Avioanele de luptă americane F-22 au interceptat două bombardiere strategice Tu-95 rusești în spațiul aerian internațional din largul coastei Alaska, a afirmat CNN, citând vineri o declarație a comandantului american de apărare aerospațială (NORAD) citată de Sputnik.

Potrivit sursei, bombardierele rusești cu capacitate nucleară efectuau zboruri în zona de identificare a apărării aeriene din America de Nord (ADIZ), care acoperă un spațiu de aproximativ 200 de mile în largul coastei de vest a regiunii Alaska.

”Aeronavele rusești au fost “interceptate și monitorizate de către F-22 până când bombardierele au părăsit spațiul aerian de demarcație de-a lungul lanțului insulelor Aleutine înspre vest și nu au intrat niciodată în spațiul aerian american”, a declarat purtătorul de cuvânt al NORAD și USNORTHCOM, maior al Armatei Canadiene Andrew Hennessy.

El a adăugat că bombardierele rusești nu au încălcat spațiul aerian al SUA, potrivit CNN. Ministerul rus al Apărării a precizat la rândul său că bombardierele Tu-95 cu rază lungă de acțiune și avioanele antisubmarine Tu-142 cu rază lungă de acțiune au zburat peste apele neutre ale Oceanului Arctic, Mării Bering și Mării Okhotsk, exersând realimentarea în aer.

Aeronavele militare ruse efectuează în mod regulat zboruri de patrulare peste apele neutre din mările și oceanele din întreaga lume, inclusiv regiunea arctică, Marea Neagră și Oceanul Atlantic și Pacific.

Leave A Reply

Your email address will not be published.