Mitropolitul Andrei al Clujului a resfințit o biserică veche de aproape 220 de ani

0 161

Mitropolitul Andrei al Clujului a resfințit duminică biserica parohiei Vultureni din Protopopiatul Cluj I, veche de 218 ani.

Construită în 1800, cu hramul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”, biserica a fost renovată în ultima perioadă, atât în interior cât și la exterior.

Sute de credincioși, majoritatea fii ai satului, alături de autorități locale și județene, au luat parte duminică, 20 mai 2018, la slujba de resfințire. Ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie pe un podium special amenajat în curtea lăcașului de cult.

Distincții oferite de ierarh

La finalul Sfintei Liturghii, părintele paroh Vlad Ciceo a mulțumit Înaltpresfințitului Părinte Andrei pentru purtarea de grijă și sprijinul acordat de-a lungul timpului. De asemenea, a adus mulțumiri tuturor celor care s-au implicat în renovarea și înfrumusețarea lăcașului de cult.

Pentru eforturile depuse la renovarea bisericii, Ierarhul hirotesit iconom pe preotul paroh Vlad Ciceo, cu dreptul de a purta brâu roșu. Totodată, Mitropolitul Andrei a oferit primarului comunei Vultureni, Eugen Mureșan, distincția Ordinul Sfinților Martiri Năsăudeni.

Aceeași distincție și ordinul „Sfântul Pahomie de la Gledin” au fost oferite mai multor persoane care s-au implicat în renovarea lăcașului de cult.

Leave A Reply

Your email address will not be published.