Armata siriană elimină ISIS din Damasc, în ciuda eforturilor de sabotaj

0 348

Armata siriana a anunțat că a învins în cele din urma toate unitățile ISIS din Damasc și din mediul rural – o înfrângere majoră pentru teroriști – în pofida tuturor eforturilor depuse statele care susțin trupele rebele pentru a sabota atacurile guvernului sirian.

Potrivit unei declarații publicată în cadrul Agenției Arabe de Știri (SANA), Comandamentul General al Armatei Siriene și Forțelor Armate a anunțat că „Damascul și zona rurală din apropierea capitalei siriene sunt acum în întregime sigure”, după ce teroriștii susținuți de SUA și Israel au fost izgoniți din zonele al-Hajar al-Aswad și al-Yarmouk.

Unitățile forțelor armate siriene, ajutate de „forțele aliate” (unitățile armatei iraniene și fortele libaneze ale Hamas) „au finalizat curățirea întregului al-Hajar al-Aswad și a zonei înconjurătoare de teroriști după o serie de precise și succesive operașiuni militare „.

Comandamentul general a spus că operațiunile militare au lăsat un număr mare de teroriști Daesh (ISIS) morți, adăugând că stabilirea controlului deplin asupra zonelor al-Hajar al-Aswad și al-Yarouk Camp „a fost precedată de curățarea de teroriști la Yelda, Babila și Beit Sehem în sudul Damasc”.

„Noua victorie militară înseamnă că toate orașele din Ghouta de Vest și de Est sunt acum complet curate de flagelul terorismului takfiri în toate formele și denumirile sale, cu toate adunările sale din aceste zone anihilate”, spun oficialii militari sirieni.

Comandamentul General al Armatei Siriene subliniază că, ”eliminând izvoarele unei amenințări teroriste care a bântuit milioane de locuitori și a căutat să perturbe viața normală, punem bazele unei reconstrucții solide si de lungă durată a țării”.

„Armata siriană este mai hotărâtă ca oricând să vâneze resturile terorismului, indiferent cât de mult se străduiesc sponsorii săi să-l susțină și să-i prelungească longevitatea criminală. Aceasta este o decizie irevocabilă”, se arata în declarația guvernului de la Damasc.

(Karen Smith)

Leave A Reply

Your email address will not be published.